O echipă pe care ne-o dorim!

Petrolul a câștigat ieri fără drept de apel din postura de echipă vizitatoare, pe „Ilie Oană” cu scorul de 10-0, în faţa unei formații “nou promovată” în Liga A, CS Petrolul 95 Ploieşti şi indubitabil îşi va asigura prima treaptă a podiumului dacă va câștiga meciul de săptămâna viitoare cu CS Blejoi principala urmăritoare. Odată asigurată această victorie mai mult ca sigur că prima poziție a clasamentului nu mai poate fi ratată, poziție care asigură în vară, participarea la meciul de baraj, în urma căruia câștigătoarea va avea dreptul de a combate în cel de-al treilea eșalon al ţării.

Despre meci, cu siguranță nu se pot spune prea multe. A câștigat echipa care este profesionistă și scorul spune tot, deoarece așa cum o arată, meciul s-a jucat numai într-o singură direcție. S-a văzut din avion diferența între echipa de pe locul 8 din SuperLiga B Prahova și echipa de pe primul loc din Liga A Prahova, asta mai ales în ultimele 15 minute, când crampele și „tarlaua” mare și-a spus cuvântul pentru gazde. A fost un galop de sănătate necesar pentru echipa vizitatoare, din două puncte de vedere:

  • un scor fluviu ar fi însemnat revenirea pe prima treaptă a podiumului a eșalonului de elită județean – lucru care s-a întâmplat;
  • mai mult ca și probabil s-a jucat în fața potențialului investitor anunțat de către președintele grupării ploieștene, Cristian Vlad și echipa trebuia să facă spectacol.

Scorul cu siguranță putea fi mult mai mare dacă amfitrionul Vintilă nu rata cu asemenea seninătate imensele ocazii pe care le-a avut. Cu o echipă mai închegată și cu experiența acestui eșalon astfel de ratări se pot întoarce împotriva ta! Bineînțeles că și vizitatorii puteau înscrie golul de onoare la una din puținele acțiuni care le-au avut, cu largul concurs al portarului Marinică, care și-a reparat eroarea în faza următoare cu o intervenție la sacrificiu.

Un plus al acestei partide a fost faptul că tehnicianul oaspeților, Octavian Grigore a evoluat cu mai mulți „mânjii” crescuți în galben albastru. Asta este viitorul și așa ar trebui jucat și de acum încolo, pentru că nu se poate spune că Prahova nu are talente fotbalistice, mai ales dacă sunt crescute cum trebuie. Deși multe voci susțin că „babele” ar trebui lăsate pe bancă și jucat doar cu copii ar fi păcat ca oamenii care au venit cu inima să joace pentru echipa fanion să fie îndepărtați. Dacă luam exemplul Viitorului, putem vedea faptul pe lângă o echipă de puști talentați, mai are și câțiva componenți cu experiență, care îi pot aduce pe tineri cu picioarele pe pământ în cazul unui derapaj. Cert este că Petrolul începe să devină echipa pe care o dorim cu toții!

Totuși un singur lucru nu înțeleg. Nu este pentru prima dată când preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova, domnul Silviu Crângaşu „promovează” o echipă ad-hoc în Liga A Prahova, în locul alteia care nu mai poate continua spectacolul până la căderea cortinei, doar de dragul „competiţiei”. Înțeleg se se poartă şi la case mai mari şi nu este de condamnat o astfel de iniţiativă! Totuşi nu credeți domnule Crângașu că ar trebui luate nişte măsuri, înaintea începerii campionatului, tocmai pentru a evita tocmai aceste lucruri în plină desfășurare a campionatului?

Am asistat astfel cred şi la o premieră pe plan fotbalistic judeţean și poate chiar națională, în care jucătorul unei echipe este şi patronul adversarilor. Daniel Chiriță, căci despre el este vorba, este unul din numele cu greutate ale Petrolului actual, fiind în teren alături de actualul antrenor la una dintre cele mai mari performanțe ale Petrolului de după revoluție, câștigarea Cupei României în dauna tuturor.

Brigada de arbitri nu a avut probleme, meciul fiind unul mai mult decât ușor, i-a avut la centru pe Bianca Giuran, asistată la cele două linii de către colegii Sebastian Păduraru și Miron Gabriel Enache. Observatorul acestei partide a fost Cătălin Popescu

Lasă un comentariu