Regulament – Catonaș roșu

Un jucător, un jucător înlocuitor sau un jucător înlocuit este eliminat de pe terenul de joc, și se arată cartonașul roșu, atunci când comite una din cele șapte greșeli:

  1. fault grosolan
  2. comportare violentă
  3. scuipă spre un adversar sau oricare altă persoană


  4. împiedică echipa adversă să înscrie un gol sau oprește o ocazie evidentă de gol, jucând intenționat mingea cu mâna (excepție făcând portarul în propria suprafață de pedeapsă)
  5. oprește un adversar care se deplasează către poarta adversă, având o ocazie clară de a marca un gol, comițând o greșeală care se sancționează cu o lovitură liberă sau o lovitură de pedeapsă
  6. folosește cuvinte sau face gesturi jignitoare, injurioase și / sau grosolane
  7. primește al doilea avertisment în decursul aceluiași joc.

Un jucător , un jucător înlocuitor sau un jucător înlocuit, care este eliminat trebuie să părăsească incinta terenului de joc, precum și suprafața tehnică.

Ce înseamnă fault grosolan?

Un jucător va fi sancționat pentru fault grosolandacă folosește forță excesivă sau brutalitate împotriva unui adversar în disputa pentru minge, care este în joc.

Ar trebui sancționat ca fault grosolan orice atac prin alunecare care pune în pericol integritatea fizică a unui adversar.

Se face vinovat de fault grosolan orice jucător care lovește un adversar, în lupta pentru minge, din față, din lateral sau din spate cu unul sau cu ambele picioare cu o forță excesivă punând în pericol integritatea fizică a adversarului.

Nu se lasă avantaj în cazul unui fault grosolan, decât dacă există o situație clară de marcare a unui gol. Arbitrul va elimina jucătorul în cauză la prima oprire a jocului.

Jocul va fi reluat după un fault grosolan cu o lovitură liberă directă sau cu o lovitură de pedeapsă daca greșeala a fost comisă în interiorul suprafeței de pedeapsă a jucătorului vinovat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: