Regulament – Teren impracticabil

Articolul 45 – Teren de joc impracticabil

Terenul de joc este impracticabil dacă se află în una din următoarele situații:

  • dacă aproximativ ¼ din teren este sub apă, iar adâncimea apei nu mai permite ca mingea să vină în contact cu pământul, astfel încât controlul și circulația mingii sunt împiedicate cu desăvârșire,
  • în caz de furtună, ploaie torențială, descărcări electrice, ninsori abundente, ceață sau viscol sau dacă, urmare a acestora, vizibilitatea este sub 150 de m. (n.r. asta nu înteleg de ce ar fi 150 de m pentru că terenul nu are decât 100 de m ?!?!?!?) Dacă aceste situații intervin după începerea jocului, arbitrul va întrerupe jocul,
  • terenul este acoperit cu zăpadă a cărei grosime împiedică controlul și circulația mingii
  • terenul are una sau mai multe porțiuni acoperite cu gheață care constituie pericol pentru integritatea corporală a jucătorilor sau arbitrilor.

 

Arbitrul este singurul în măsură să decidă și să constate impractibilitatea terenului de joc

Ora de începere a jocului se poate amâna, sau jocul se poate întrerupe, maxim 60 de minute, dacă terenul de joc devine impracticabil.

În primele 3 cazuri cluburile considerate organizatoare au obligația să ia toate măsurile în vederea readucerii suprafeței de joc la condițiile de practicare a jocului de fotbal. În caz contrar vor suporta consecinețele prevederilor regulamentare.

Jocurile care nu pot începe sau nu mai pot fi reluate în condițiile menționate mai sus vor fi reprogramate a doua zi, având aceeași oră de începere, cu excepția jocurilor de juniori, care vor fi reprogramate de forul organizator. Dacă din aceleași cauze obiective, jocurile de seniori nu se dispută nici a doua zi, acestea vor fi reprogramate conform prevederilor regulamentare.

În caz de calamități naturale Biroul Executiv al AJF vor hotărî masurile care se impun.

2 Responses to Regulament – Teren impracticabil

  1. Cezar G says:

    Referitor la nelamurirea ta legata de „vizibilitate sub 150 metri ” , se calculeaza in diagonala , de la un steag al unui colt de la o linie de margine la celalalt steag de colt de la cealalta margine,ca si diagonala arbitrului ( ca punct de reper ).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: