Regulamente – Lovitura liberă directă

Pentru că returul de campionat stă să înceapă şi pentru că majoritatea conflictelor apărute pe terenurile de fotbal se datorează, în principal şi faptului că poate unii din jucători cunosc regulamentul de fotbal decât doar din emisiunile sportive, care sunt singurele ce diseacă fazele controversate pe care arbitrii trebuie să le judece în câteva fracţiuni de secundă, pas cu pas, iată că voi începe o rubrică numită Regulamente în care voi explica pe cât posibil textele de regulament. Sper ca la această rubrică să participe şi arbitrii care sper eu să îşi spună părerea acolo unde greşesc sau dacă greşesc.

Voi începe astfel cu lovitura liberă directă cu textul de regulament:

Se va acorda o lovitură liberă directă echipei adverse jucătorului care după părerea arbitrului, comite, din neglijenţă, imprudenţă sau cu o forţă disproporţionată, una din urmatoarele şase greşeli:

– loveşte sau încearcă să lovească cu piciorul un adversar
– pune sau încearcă să pună piedică unui adversar
– sare asupra unui adversar
– atacă un adversar
– loveşte sau încearcă să lovească un adversar
– împinge un adversar

Se va acorda de asemenea lovitură liberă directă echipei adverse jucătorului care comite una din urmatoarele patru greseli:

– atacă un adversar ca să intre în posesia mingiei si atinge adversarul înainte de a juca mingea
– ţine un adversar
– scuipă un adversar
– atinge în mod voit mingea cu mana (cu exceptia portarului în propria suprafaţă de pedeapsă)

Dacă una din aceste 10 greşeli se va comite în suprafaţa de pedeapsă atunci arbitrul va dicta o lovitură de pedeaspă.

Reclame

2 Responses to Regulamente – Lovitura liberă directă

  1. Foarte interesant! Succes cu noua rubrica!

  2. FlorinP. says:

    Vezi ca la lovitura de pedeapsa textul de regulament suna asa:

    Se va acorda o lovitura de pedeapsa atunci cand un jucator comite in propria suprafata de pedeapsa una din cele zece greseli, indiferent de locul in care se afla mingea in acel moment, cu conditia sa fi fost in joc.

    Deci nu faptul ca se comite una din cele 10 greseli in suprafata de pedeapsa este indeajuns ca arbitrul sa acorde o lovitura de pedeapsa. Ce faci daca mingea nu este in joc si un jucator ataca un adversar in suprafata de pedeapsa a adversarului. Dai lovitura de pedeapsa?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: