Interviu cu Joe Panait

Unul dintre oamenii de fotbal, care au avut de a face cu ambele echipe care ieri au disputat primul meci, disputata la Blejoi dintre CS Blejoi și Petrolul 52 Ploiești, contând pentru etapa a III-a a Ligii A Prahova este Aurel Silviu Panait, „Joe” cum îi spun cunoscuții. Acesta s-a născut la 27 august 1968, iar de-a lungul carierei sale a apărat în România culorile a două formații Petrolul Ploiești și Steaua București. Putea să facă parte din lotul echipei Borussia Dortmund, echipă ce a câștigat Liga Campionilor, dacă nu i se puneau piedici din partea clubului Steaua, și astfel a ales ligile inferioare din Germania apelând la anumite supterfugii pentru scăpa de prețul cerut de echipă pentru el.

La nivel de echipa națională „Joe” Panait are o singură selecție un meci disputat contra Letoniei, având poate ne-norocul să se nască în aceeași generație cu generația de aur a României, unde postul de fundaș dreapta era antamat de către Dan Petrescu.

L-am abordat pe „Joe” pentru un interviu, pe care îl puteți citi în continuare:

Bună ziua domnule Panait, ce mai faceți d-vs?

Buna ziua!

Știu că a fost ziua dumneavoastră și pe această cale vă urez, cu întarziere ce este drept, un călduros La Multi Ani! Cum v-ați petrecut ziua?

Eu sunt bine, iar ziua de naștere am petrecut-o în familie cu soția și băiatul cel mic Patric, că cel mare Sebastian este plecat în România.

Cum se vede fotbalul românesc din Germania?

Fotbalul românesc se vede de aici din Germania, foarte mediocru spre foarte slab.

Ați mai pastrat legatura cu cineva din fotbalul românesc? (ma refer la colegi, presedinti)

Am păstrat legătura cu foști prieteni de la Petrolul și Steaua.

Ce părere aveți despre înființarea echipei AS Petrolul 52 Ploiești?

Înființarea echipei Petrolul 52, este o idee foarte bună, dar echipa de suflet rămâne tot FC Perolul Ploiesti, echipă unde am jucat și am avut cele mai frumoase amintiri alături de buni mei colegi de atunci.

In ce relații ați rămas cu CS Blejoi pe care și d-vs ați antrenat-o?

Ce pot să spun de CS Blejoi, este ca am avut o experientă placută, dar care s-a terminat neașteptat de repede și prost. Adică aveam promis de patronul echipei de atunci un proiect de 5 ani de zile cu promovarea după 2 ani în liga a-3-a.  În primul an era vorba de formarea unei echipe competitive și omogene pentru ca promovarea să vină în anul urmator, în liga a-3 a, dar datorită invidiei și clasei politice de atunci proiectul a durat exact 6 luni, și nu pot spune decât că asta este România, am fost dat afară să vină alt antrenor (n.r. Victor Roșca) pus politic și pe relatii după ce facusem o echipa bună spre foarte buna.

Același lucruri se intamplă și la ligiiile superioare. Acela a fost momentul în care m-am hotarat să plec în Germania pentru a le acorda o șansă baietilor mei. Fotbalul în România, a ajuns doar un sport politic și de relații.

 Dacă vi s-ar propune o implicare în proiectul acesta nou al Petrolului ați accepta?

Daca mi s-ar propune o implicare în proiectul nou al Petrolului aș raspunde că m-am fript o dată, dar a doua oară nu ma mai frig.

Ambii copii fac fotbal? Cum se descurca?

Patric are 15 ani și joacă la RW Essen U16, este în lotul lărgit al nationalei Germaniei de juniori U16 și sper și în vederile antrenorului echipei nationale a României U16, care este condusă de domnul Sorin Colceag, iar cel mare nu mai joacă fotbal.

Ce sfaturi ați avea pentru acești tineri jucători ai Petrolului?

Sfaturi ar fi foarte usor de dat, mai greu este de făcut, adică mai bine s-ar investi bani în centre de copii și juniori, că avem copii talentați, dar fără viitor. Aveam de spus mai multe, dar cred că atât este suficient. Iti multumesc încă odată de urare și le urez multa baftă în noul proiect Petrolul 52.

Cartea de vizită a lui Aurel Silviu Panait
Data nasterii: 27.08.1968
Postul: libero, fundaş dreapta

Cluburi la care a jucat:
1987-1991 Petrolul Ploiesti
1991-1996 Steaua Bucuresti
1996-1997 VfL Herold Modling (Austria 2)
1997-1998 Wuppertal (Germania 3)
1997-1998 FSV Mainz (Germania 2)
1998-1999 Wuppertal (Germania 3)
1999-2000 SV Wehen (Germania 3)
2000-2001 Dynamo Berlin (Germania 3)

Meciuri în Divizia A: 193/10 goluri
Meciuri în Liga Campionilor: 16
Meciuri în echipa natională: 1 (4 convocari)
Meciuri în echipa natională de juniori sau lotul „B”: 26
Trofee: 3 titluri de campion al Romaniei, 2 cupe ale Romaniei și 2 supercupe ale Romaniei.

Vă mulțumim și noi pentru amabilitate și vă urăm toate cele bune!

Sursa foto: Arhiva personala Aurel Silviu Panait

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: