Petrolul file de poveste

Petrolul a debutat ieri seara cu o victorie la scor în fața suporterilor pe stadionul pe care au cunoscut cele mai mari performanțe reușind să facă spectacol în compania celor de la AS Tufeni Băicoi învingându-i pe aceștia cu un neverosimil 4-0.


Lupii au făcut show de zile mari făcând o coregrafie demnă de Liga I la peluza „latină” urmați de cei de la peluza a II-a care au luminat seara prin aprinderea de torțe. O premieră pentru Liga A Prahova a constat-o disputarea partidei în nocturnă prin amabilitatea primarului din Bușteni, Emanuel Savin, care a plătit suma de 6000 de RON (RUSINE CONSILIERILOR) pentru ca Petrolul să nu simtă nici o diferență față de meciurile disputate în Liga I.

Suporterii au fost prezenți în număr destul de mare, pentru acest nivel, pe arena Ilie Oană făcând ca partida să își amâne flueirul de început, datorită aglomerației de la casele de bilete, astfel că un număr de 6.138 spectatori plătitori au asistat la jocul de aseară contând pentru etapa a II-a a eșalonului de elită județean, deși în tribune s-au aflat mult peste 7000 de suflete, care au cântat neîncetat pentru Petrolul, după ce intrarea a fost lăsată liberă.

Împinși de la spate de un public inimos, nici lupii din teren nu s-au lăsat mai prejos și i-au răsplătit pe cei care au asistat live la joc cu trei goluri și un euro gol marcat de căpitanul petrolist Claudiu Tudor cel care a deschis scorul în minutul 12.  Decebal Nae și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor în minutul 15, urmat de Puchea 10 minute mai târziu stabilind astfel scorul primei reprize. În repriza a II-a antrenorii Tavi Grigore și Nae Constantin au aruncat în luptă mai mulți lupișori dintre care unul a și marcat imediat după ce a intrat pe teren. Este vorba de Tiberiu Nițescu cel care l-a înlocuit pe Ilie Dumitrescu, un jucător de care cu siguranță vom mai auzi multe în tricoul Petrolului.

De partea cealaltă AS Tufeni s-a rezumat să oprească proporțiile scorului fiind vizibil intimidată poate și de încărcătura partidei și de faptul că joacă pe Ilie Oană în fața suporterilor petroliști. Totuși Bojoagă a avut în partea secundă golul în gheată, dar șutul expediat de aceasta a trecut pe lângă poarta apărată de Marinică. Pe lângă Bojoagă, de la echipa vizitatoare am putea să îi remarcăm pe portarul Ionescu care a cam apărat ceea ce a avut de apărat și pe căpitanul Brașoveanu cel care a fost remarcat și în comentariul live al partidei.

Partida a oferit suporterilor echipei, de pretutindeni, o transmisie live pe un canal de Youtube, cu un comentariu demn de Liga I asigurat de domnul Dragos Trestioreanu împreuna cu Dan Marinache. Urmează pentru echipa fanion a orașului poate cea mai grea deplasare împotriva unei echipe CS Blejoi care are în componență fotbaliști cu ștate vechi în Liga A Prahova. Un succes al ploieștenilor pe terenul celor de la Blejoi i-ar propulsa pe aceștia pe prima treaptă a clasamentului. De remarcat este și faptul că Blejoiul a fost de acord cu devansarea partidei pentru ca Petrolul să beneficieze pentru încă un meci de jucătorii Puchea și Micu împrumutați de la Petrolistul Boldești

AS Petrolul 52 Ploiești – AS Tufeni Băicoi 4-0 (3-0 la pauză)
Marcatori:
Cl. Tudor (12), D. Nae (15), Al. Puchea (26), T. Nițescu (77)

AS PETROLUL ’52: Marinică – Olaru, Micu, Al. Crăciun, R. Catană – Al. Puchea – Vl. Butufei  (68 – Ad. Vintilă ), Cl. Tudor (cpt) (79 – Ursu) – I. Dumitrescu (74 – Nițescu), D. Nae (58 – M. Jipa), Dr. Gheorghe Antrenori: Octavian Grigore (A), Nicolae Constantin (A1) și Gheorghe Liliac (A2).
AS TUFENI: T. Ionescu – Al. Ștefan , Bălănică, Brașoveanu (cpt), Isacov (90 – Dincă) – Condrea(86 – Epurescu) – B. Anghel, T. Bojoagă – Comnoiu, Brebenel (58 – A. Oae), M. Mocanu(78 – R. Vasile).
Antrenor: Costin Plăvache.
Au arbitrat: Laurențiu Piciu – Emil Mateescu (ambii din Ploiești) și Mădălina Crăciun (Negoiești).
Observator: Ciprian Geambazu (Bușteni).
Cartonaș galben: T. Bojoagă (53).

Sursa foto: DoarPetrolul.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: