PETROLUL nu moare!

Petrolul nu moare!

Deși nu am mai scris de mult timp pe acest blog, cred că formarea unei noi echipe care să continue tradiția echipei Petrolul Ploiești cere ca și eu să mă întorc și să încerc să revigorez acest site al cărui scop principal atunci când a fost format a fost fotbalul județean.

Am asistat în ultima vreme la următoarele:

 • Petrolul a retrogradat în Liga a II-a după ce în ultimii ani ne-a obișnuit să fie acolo sus pe locuri de cupele europene, în urma unui sezon în care s-a sperat până la sfârșit;
 • Deși nu era de ajuns Petrolul a falimentat punând capăt unor ani de istorie.
 • Unirea diverselor facțiuni ale suporterilor galbeni albaștri într-una singură care să spună ceea ce are de spus într-o singură voce;
 • Fostele GLORII au fost împiedicate să susțină o amărâtă de conferință de presă în templul în care au crescut și pe care și-au rupt picioarele, datorită unor „neînțelegeri” între GLORII și glorie!
 • S-au propus două entități prin care să plece la drum… una fiiind pusă la dispoziție de d-l Mircea Dridea… și alta care s-a pierdut pe drum!
 • D-l Valeriu Răchită s-a retras din cursa formării unui nou Petrolul!
 • S-a ales în cele din urmă varianta rămasă, pentru a nu rămâne un an pe „bară”!
 • Petrolul Ploiești va debuta în Liga A Prahova (a IV-a ligă a României) asemeni altor echipe titrate ale fotbalului european precum Glasgow Rangers, Napoli, AEK Atena… etc

Sa le luam pe rând:

 1. Petrolul a retrogradat in liga a II-a

Petrolul a retrogradat în Liga a II-a la capătul unui sezon în care dacă se mergea pe o variantă bună de la bun început cred că nu se ajungea aici. S-au ales variante de antrenori, care nu au demonstrat nimic în scurta lor carieră de antrenori, și s-au adus jucatori, care după 6 luni au plecat așa cum au venit. În plus cei care au demonstrat mă refer aici la antrenori, ori nu au avut noroc de rezultate, ori pur și simplu au venit prea târziu.

Însă principalul vinovat al acestei retrogradări îl constitue după părerea mea este patronul. Ca și în cazul Ceahlăului și a Rapidului, patronul nostru a fost un patron doar cu numele… interesat doar de a da un tun mai degrabă decât să contruiască ceva. Aproape toți cei care se bagă în fotbal, nu visează decât milioanele care vin din Liga Campionilor, sau speră să facă transferuri răsunătoare, asemeni tunurile pe care le dau alți patroni din vânzarea de jucători care în România se cred noul HAGI, noul MESSI, noul RONALDO, noul CRISTIANO RONALDO, iar când ajung la o echipă sunt doar niște exagerați.

 1. Petrolul a falimentat.

Din păcate pentru mulți suporterii petroliști, din Prahova, din țară dar și din străinătate Petrolul a fost declarat oficial ca fiind în faliment de către tribunalul Prahova pe data de 22 iunie 2016. Era păcat că acest lucru s-a întâmplat, dar totuși viața mergea înainte cu speranța că se vor găsi resursele necesare înfiițării unei noi echipe care să ducă mai departe LEGENDA din Republica Ploiești!

Să fiu sincer în situația în care echipa ajunsese acesta a fost cel mai bun lucru care ni se putea întâmpla. Dacă se alegea continuarea sub aceeași formulă, chiar dacă echipa nu era declarată falimentată, era totuși un pacient aflat în moarte clinică, cu posibilitatea de a deceda la prima criză.
Având exemplul echipei ASU Politehnica Timisoara, Petrolul speră va renaște din propria cenușă alături de fostele glorii și de galerie. Astăzi ne vor fi prezentate numele care vor combate sub comanda antrenorilor Octavian Grigore, Nae Constantin și Gheorghe Liliac.

 1. Crearea USP

Pe data de 04 iulie 2016, grupări precum Asociaţia Diaspora Galben-Albastră, Bari Boca, Uniţi Pentru Ploieşti, Liga Suporterilor „Constantin Tăbarcea”, Asociaţia „Nordul Petrolist”, Young Boy, Liga Suporterilor „Lupii Galbeni”,  Hooligans, Gruparea „United” s-au adunat și au format Uniunea Suporterilor Petroliști (U.S.P.), o singura grupare care dorește a fi o entitate ce are ca scopul principal de a reprezenta suflarea suporterilor petroliști, promovarea și protejarea imaginii, a identității, a istoriei și a tradiției echipei de fotbal Petrolul Ploiești după cum evidențiau ziarele care au preluat comunicatul USP.

Pe termen scurt acest lucru este cam cel mai bun lucru care i se putea întâmpla echipei Petrolul, totuși pe termen lung nu știu cât va ține. Fiind foarte multe voci care se va vrea una singură sunt curios cum vor lua decizia atunci când nu toți vor fi de acord cu anumite probleme care se vor ivi. Se va trece la un vot unde fiecare va ridica mâna sau se vor separa cum s-a întâmplat în trecut cu Knot-ul când au schimbat peluza! Suporterii adevărați știu de ce, „eu” încă nu!

 1. Glorii batjocorite de o altă … glorie!

Cum un fir de praf nu se aseamănă cu altul… așa nici o glorie nu se aseamănă cu alta. Foști jucători care apar ca persoanaje principale în piesa cântată de fiecare petrolist prezent pe stadion, înainte de fiecare meci pe Ilie Oana au ținut o conferintă de presă în afara stadionului pe care și-au „rupt” picioarele pentru această echipă datorită unei … cereri nefăcute la timp.

Atunci când îți bați joc de niște oameni trecuți de o anumită vârstă, lumea te poate cataloga drept ranchinos, invidios și lipsit de bunele maniere. Întâmplător m-am întâlnit cu nea Puiu Dridea cu o săptămână inainte de acest eveniment si l-am vazut schipătând!

În fine nu a fost un gest prea plăcut, iar motivarea mi s-a părut una penibilă, dar una peste alta ce a fost in trecut să îl lasăm în trecut și să ne concentram pe viitor.

 1. Petrolul 52 vs. Petrosport

Gloriile Petrolului au pus la bătaie Petrolul 52 și a făcut o cerere în acest sens la Asociația Județeană de Fotbal pentru a prelua un loc în eșalonul de elită județean. Pe de altă parte USP a mers pe mâna Petrosport și atât eu cât și multi alți petroliști au rămas cu întrebarea de ce să mergem dezbinați. Dacă tot ne-am unit de ce nu s-a mers pe o singură mână? Această dezbinare a dus la pierderea unui timp prețios care putea fi folosit la conceperea unei echipe care să renanscă din propria cenușa, și cu care să atacăm promovarea.

Varianta Petrosport a picat până la urmă deoarece… . Sincer nu prea am înțeles de ce, cert fiind însă că USP a revenit la sentimente mai bune față de glorii, în dauna uneia care și-a luat jucaria și a plecat și ales să meargă până în pânzele albe cu Petrolul 52.

 1. D-l Valeriu Răchită s-a retras din cursă

Valeriu Răchită, Vivi cum este cunoscut de toată suflarea petrolistă, poate fi judecat de mulți. Cert este că nu poate fi acuzat că nu este PETROLIST și că nu vrea ca această echipă să combată până la urmă pe prima scenă a fotbalului românesc! Totuși, din motive necunoscute multora, a ales să plece și să îi lase pe alți să adune toată gloria care va veni sau nu rămâne de văzut.

Cert este că el era văzut de mulți din galerie și nu numai, drept o garanție că Petrolul nostru va ajunge sus, poate și datorită rolului pe care l-a avut în proiectul înființat în trecut numit „Petrolul e al nostru” când el a vrut și alte persoane nu au dorit să ia parte la proiect, asta deși li s-a propus.

Odată plecat au apărut informații că putea aduce o sumă cu multe zero-uri în coadă fapt ce garanta promovarea. Până la urmă cine are mai mulți bani promovează, deși nimeni nu poate garanta asta! Acum eu stau și mă întreb cine îl oprește pe domnul Răchită să ia parte la acțiunea Petrolul nu moare din moment ce a făcut-o cu succes în acțiunea precedentă numită mai sus?

Răspunsul vine probabil din concepția de a conduce singur destinele viitoarei echipe… lucru neacceptat de către ceilalți implicați în proiect! Săgeți probabil vor mai fi… ideea este că dacă tot ne dăm mari petroliști să facem ceva pentru Petrolul și să lăsam la o parte poveștile scoase imediat după război care încep cu eternul: „Dacă eram eu…”

 1. Petrolul 52

Imi place să cred că această variantă nu a fost aleasă doar din simplul fapt că dacă nu se mergea pe această idee… rămâneam pe bară. Îmi place să cred că echipa asta nu va deveni o „Craiolguță” la capitolul suporteri! Alături de gloriile de acum sper să mă pot bucura pe Ilie Oană peste maxim 5 ani și să respir atmosfera ligii I. Sper că alături de glorii, și de USP vor veni și sponsori care să aducă și să formeze un buget relativ bun ca să ne ajute în realizarea obiectivelor. Visez să jucăm alături de Poli Timisoara sau de Rapid București o finală de cupă în care Național Arena să fie plin ochi!

Visez!

 1. Petrolul va debuta pe data de 20 august 2016 pe templu în eșalonul de elită județean.

Astăzi va fi reunirea lotului ce va fi prezentat galeriei prahovene care este așteptată în număr mare, iar pe 20 august va juca primul joc în eșalonul de elită județean. Multă baftă și sperăm ca la finalul campionatului echipa să promoveze în Liga a III-a!

În speranța că nu v-am plictisit cu acest editorial vă urez toate cele bune!

2 Responses to PETROLUL nu moare!

 1. Gogu says:

  ce vrei sa insinuezi cu „craiolguta”? esti invidios ca suntem in liga 1 si ca oa sa avem un stadion mai frumos ca al vostru… FORTA STIINTA!!!!!!

  • SportulPh says:

   Stimate domn… aceasta echipa nu are nimic in comun cu Universitatea Craiova… In momentul in care se va numi Universitatea si va juca cu leul pe piept… abia atunci putem vorbi!
   Stadion… vom vedea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: