Putem să luăm titlul?

Am vrut ca sa nu scriu la cald acest articol, să stau puțin și să încerc să mă gândesc cu ce a greșit Petrolul sau pe cine a deranjat acolo sus de a fost trimis Colțescu să arbitreze pe față împotriva echipei ploieștene.

Pe 21 septembrie avem meci direct cu Steaua. De ce s-a permis prezența spectatorilor la meci și Petrolul a fost iertată în acest meci cu CFR, premergător jocului cu Steaua? Stelei îi era frică de suporterii ploieșteni? Oare marii campioni nu ne pot învinge decât dacă lipsesc din tribune cei care formează cea mai frumoasă galerie din țară?

Să revenim la arbitrajul lui Colțescu. Acesta a avut o manieră de arbitraj cu totul specială, iar momentele importante le-a judecat de o manieră total împotriva cursului firesc al jocului. Iată câteva observații:

 1. Nu a dat nici măcar fault la Albin, care a plecat într-un picior de la stadion la spital.
 2. A căutat să întrerupă jocul în momentul în care asistentul a fost lovit de un obiect venit din tribună. Părerea mea este că individul respectiv ar trebui identificat și pe lângă amenda cuvenită ar trebui și interzis pe stadioane pentru tot restul vieții. Adică atunci când este meci să se prezinte la secția de poliție și să stea acolo pe toată durata jocului.
 3. L-a eliminat aiurea pe Texeira pentru că a executat lovitura liberă acordată pentru echipa sa. De obicei, și aștept pe cei care au fost arbitrii să mă contrazică, se va executa la fluier atunci când arbitrului i se cere de către cel care execută respectarea distanței regulamentare. Eu unul nu îmi aduc aminte ca jucătorul Petrolului să fi cerut respectarea distanței regulamentare. Poate mă înșel, dar până mi se demonstrează asta cartonașul acordat este gratuit.
 4. A căutat să iasă în evidență, și i-a reușit. A uitat că rolul arbitrului nu este acela de a fi personajul principal.
 5. Singura bila albă pe care i-aș putea-o da lui Colțescu ar fi acordarea unei lovituri libere indirecte în loc de penalti la faza premergătoare primului gol al CFR-ului.

Nu caut scuze pentru rezultatul negativ obținut de Petrolul, dar tind să cred că golul doi al CFR-ul a fost marcat dintr-o suspectă poziție de ofsaid. Cert este că totuși această fază este una foarte grea pentru un arbitru asistent și dacă nu ești pe aceeași linie cu atacantul și cu fundașul (presupunând că ar fi pe aceeași linie ca să nu fie ofsaid) nu prea ai cum să vezi și unghiul din care judeci faza este puțin obturat.

Concluzia ar fi că Petrolul a fost învinsă și îngenunchiată de către cineva de acolo de sus care nu ne iubește, iar CFR-ul ne-a bătut cu arbitrii, Steaua probabil ne va bate cu tribunele goale (deoarece cred că asta va fi decizia) și cu o echipă în piuneze datorată accidentărilor, ELIMINARILOR  și lui Marius Nicolae, dar asta este altă mâncare de pește.

Stau și mă întreb acum dacă putem, sau mai bine spus dacă suntem lăsați să luăm titlul, în condițiile în care vom mai avea parte de astfel de „frâne”. Eu unul sper că DA pentru că ar fi foarte frumos să aducem un titlu la Ploiești după 49 de ani. Capul sus deoarece s-a pierdut o bătălie nu tot războiul.

One Response to Putem să luăm titlul?

 1. Cristi A. says:

  Buna ziua,

  La fel ca si dumneavoastra , mi-am permis cateva zile de meditatie asupra lucrurilor care au conturat situatia neplacuta de duminica seara. Si as incepe cu :
  1. Petrolul este o echipa lipsita de lider, si aici dezvoltarea vine normal , atat in afara stadionului cat si pe teren. De ce spun asta, pentru ca nimeni din conducere nu iese in „prime-time” la posturile sportive pentru a spune ce deranjeaza. Oare exista un cod al tacerii in Liga 1 ? Iar, cat priveste terenul, nu vad un lider autoritar, care sa calce pe bataturi un jucator precum Mutu, Albin, Texeira si care sa stranga echipa in jurul lui.
  2. Razvan Lucescu – este antrenorul modern, civilizat, care-si face treaba, atat cat stie si poate. Din pacate, lipsa sa de experienta se vede in momentele cheie, in momentele cu incarcatura, cand se blocheaza si nu transmite idei catre teren. Am ramas inmarmurit cand la eliminarea lui Texeira, Rzavan si-a pus mainile in cap si cam atat. Pret de minute bune nu a transmis nimic catre teren.
  3. Starea de nervozitate de la Ploiesti – club si spectatori – indusa de certurile si neintelegerile din cadrul echipei, cauzate de cele mai multe ori de declaratii fara continut si lipsite de informatii directe.
  4. Stare de neliniste in cadrul lotului – cauzata de modificari aduse in tmpul competitiei (plecari , veniri de jucatori) fapt perpetuat de la an la an, si , semanand mai mult cu un talcioc in carea eliminarea unora si preluarea altora este telul important. Omogenitatea unde este? De ce mai facem cantonament de vara, daca jucatorii vin la inceput de Septembrie?
  5. Decizii tactice gresite (folosirea doar a 14 jucatori din lot pana la acest meci) , fara posibilitatea celorlalti jucatori sa prinda meciuri in picioare, iar acum fortat de imprejurari , Razvan arunca in lupta o echipa cu 5 jucatori noi sau cu ff putine minute jucate.
  6. Arbitrajul – situatie neplacuta, aceea de a comenta din postura unui fost arbitru – a fost unul de nivel judetean. Imi aduceam aminte de celebrele arbitraje de pe vremea „cooperativei”, in care situatia era clara, nu ai ascultat ordinul , etapa viitoare erai urecheat zdravan. Cert este ca arbitrul a instigat si a avut o atitudine sfidatoare la adresa echipei Petrolul, iar jucatorii si spectatorii au simtit-o. Am auzit termenul arbitraj „smecheresc” spus despre prestatia groaznica a arbitrului Coltescu, eu zic ca pentru a fi smecher iti trebuie ceva materie cenusie, fapt care-i lipseste cu desavrsire acestui arbitru . Un circar , care unii poate au uitat, dar Cornel Penescu la momentul respectiv , spunea despre el ca este arbitru de casa al CFR . Oare sa fie doar o intamplare, sau am fost prea orbiti de apropierea meciului cu chipa din Bucuresti sa uitam de fapt cine este acest arbitru ?

  Am incercat doar o altfel de analiza, una a cauzelor si nu una a faptelor,

  Multumesc,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: