Scor de neprezentare cu Vaslui

Este drept că atunci când a plecat de la echipa fanion a orașului Ploiești, antrenorul Cosmin Contra, suflarea petrolistă se gândea la un eventual recul al rezultatelor bune obținute de fostul tehnician. Venit la echipă pentru a-i suplini plecarea, Răzvan Lucescu a găsit un efectiv bine pus la punct din perspectiva valorii. Tot ceea ce îi lipsea Petrolului erau fazele de poartă, care transformate în goluri urmau să aducă victorii. După un șir de egaluri, culminate cu o eliminare din cupă în fața Astrei, ceva s-a schimbat in jocul Petrolului, urmând o serie fulminantă de victorii care a adus această echipă pe locul ocupat până nu demult de către echipa Astra Giurgiu.

Meciul de ieri, dintre două echipe fruntașe ale clasamentului, a avut absolut tot meniul pe care trebuie să îl aibă un joc de fotbal: goluri, spectacol, suporteri care fac atmosfera plăcută. Nu foarte multă lume câștigă pe „Ilie Oană”, și probabil că echipa din Vaslui a venit la Ploiești încrezătoare în forțele proprii, sperând într-un joc în urma căruia să obțină toate cele trei puncte puse în joc la fel cum au făcut-o în deplasarea din Ghencea. Totuși echipierii petroliști și-au respectat blazonul și au învins la scor de forfait, formația moldoveană decimată de problemele interne cu care se confruntă.

Două goluri Tamuz (21,53), un gol Mutu (64) înscris din acțiune și se poate spune că toată lumea a fost mulțumită. Vasluiul nu a primit multe „boabe”, iar petroliștii și-au păstrat poziția în clasament. Totuși pe lista marcatorilor putea apărea și numele lui Ianis Zicu, cel care în minutul 80 a ratat o lovitură de la 11m obținută de același Tamuz.

Petrolul se va deplasa etapa viitoare la Chiajna pentru meciul contând pentru etapa a XXXII-a, iar Vasluiul va primi vizita Otelului. Este totuși păcat că Vasluiul, deși aflată pe un loc cinci în momentul de față se pregătește de un debut la matineu din sezonul viitor, după ce Viorel de la FRF a făcut pe durul și nu a acordat licența clubului născut din ambiția unui patron.

FC Petrolul Ploiești – FC Vaslui 3-0
Stadion: Ilie Oana
FC Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo Alves, Gerson, Guilherme – Hoban, De Lucas (74 Marinescu) –  Albin, Mutu (72 Zicu), Teixeira (68 Priso) – Tamuz; Rezerve: Bornescu, Beţa, Pires, Camara. Antrenor: Răzvan Lucescu
Vaslui: Straton – Buziuc (90 Mareș), Prahic, Balaur, Popovici – Madson, Razzotti – Enescu, Antal (79 Neniţă), Abelairas – Temwanjera. Rezerve: Ormenişan, Pătulea, Sluser, Popa, Lazăr

Filmul golurilor:

Min 22: 1-0 Pasă a lui Pecanha pentru Tamuz care șutează în cros
Min 53: 2-0 Tamuz întoarce doi echipieri ai Vasluiului și reușește dubla printr-un șut plasat
Min 64: Mutu trimite la colțul lung cu piciorul stâng reușind primul gol din acțiune

2 Responses to Scor de neprezentare cu Vaslui

 1. dorijn says:

  Noi suporterii ADEVARATI ai gruparii giallo-blu mai avem doar trei dorinte : sa terminam pe un loc doi care sa ne incununeze cu titlul neoficial de …VICE CAMPIONI … care aduce clubului si un surplus la visteria clubului a inca cca 400.000 de euro ( mai mult decat am fi castigat cupa de pe pozitia a III-a ) , sa-i pastram pe cei doi fundasi laterali Alcenat si Guillherme respectandu-li-se pretentiile ( ceeace n-ar fi de refuzat cunoscand ca unii jucatori din lot isi iau salarii mult mai mari si nejustificat) si…conducerea ,pana la inceperea preliminariilor pentru grupele UEFA-EL …sa aduca la lot inca vreo doi fundasi centrali care sa creeze linistea loviturilor fixe din careu , unde ne-am dovedit a fi nevralgici, si vreo doi atacanti cu un real simt al portii…langa redescoperitul Toto „T” !!!…

  • SportulPh says:

   Asa este total de acord cu dumneavoastra:
   1. Daca vom termina pe locul al II-lea vom fi in mod oficial vice campioni
   2. Fundasii laterali de care dispune Petrolul in acest moment sunt dupa parerea mea cei mai buni fundasi laterali din tara si in aceasta categorie il includ si pe exclusul din lot Seby Achim si ar fi pacat sa ii pierdem mai ales ca pretentiile financiare nu ar fi asa de ridicate.
   3. Eu zic ca ne mai trebuie un fundas central, un mijlocas lateral si un atacant (sa nu uitam ca Patrick N’Koy a semnat cu Petrolul)
   Eu as zice ca cel mai important
   4. Lucescu si mai ales Albin respectiv Pablo de Lucas ar trebui pastrati daca echipa joaca tot asa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: