Lupii țintesc locul 2 sau poate mai sus

Duelul dintre FC Petrolul si Astra a fost mereu un duel al orgoliilor. Întotdeauna am crezut / simțit că ceea ce îi lipsește unei echipe are cealaltă și invers. Petrolului i-au lipsit în trecut banii lui Niculae, iar Astrei i-au lipsit istoria și mai ales suporterii pătimași pe care îi are echipa fanion a orașului.

petrolul-astra

Atunci când s-a produs fuziunea și s-a format struțo-cămila Petrolul – Astra sincer am crezut că vom face ceva și ne vom bate la titlul cu granzii de atunci Steaua și Dinamo. Însă am retrogradat și din două echipe pe care le avea orașul nostru ne-am ales fără nici una în primul eșalon național.

De la acel episod din 2003 a început legenda harababurii, așa cum îmi place mie să o numesc, cum că Petrolul este Astra că are sediul pe fostul sediu al Astrei, a început ideea CSM-ului care în ochii unora dintre suporteri continua tradiția Petrolului pe banii patronului Nicolae, fostul patron al Astrei. Numai că CSM-ul promovat în Liga I a devenit între timp Astra, la dorința expresă a patronului si Petrolul aceea echipă care era Astra a redevenit Petrolul și în inimile suporterilor păcăliți de patronat și iată că  acum în 2014, Astra și Petrolul din 2 echipe de pluton în campionatul României au devenit echipe fruntașe cu pretenții de cupe europene.

Astra vine pe Ilie Oană din postura unei echipe care a câștigat un sigur punct în cele 6 jocuri disputate pe acest teren, unde Petrolul nu a pierdut nici un meci în acest sezon. Ambele echipe au nevoie de cele trei puncte pentru păstra vii șansele la titlu. Interesant este că cele două formații vor disputa încă două meciuri tur-retur pentru a stabili una dintre finalistele acestui sezon de Cupa României, acolo unde Petrolul trebuie să apere titlul cucerit sezonul trecut sub comanda lui Cosmin Contra.

Gazdele au fost forțate să schimbe antrenorul după ce Guriță a acceptat oferta din Liga Spaniolă venită de la Getafe, echipă unde Cosmin a jucat timp de 5 sezoane. Noul antrenor până în vară a fost numit Răzvan Lucescu cel care se va duela din postura de adversar cu Dinu Gheorghe respectiv Dani Coman, oameni cu care a făcut echipă bună în trecut la Rapid respectiv FC Brașov. Un alt aspect interesant este faptul că gazdele abordează acest joc având cea mai bună apărare iar oaspeții cel mai bun atac al campionatului. Acest derby a fost atribuit lui Ovidiu Hațegan cel care a arbitrat si partida tur unde ploieștenii s-au impus la Giurgiu cu scorul de 2-1.

Sperăm ca echipa să se descurce la fel de bine ca în perioada Contra pentru că Petrolul chiar dispune de jucători capabili să facă diferența.

Acesta fiind spuse nu ne rămâne decât să urăm mult succes lupilor și să pornim către stadion.

HAI PETROLUL!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: