Vremea unanimităților a trecut

Alegerile de la Braşov, de la finalul săptămânii trecute, pentru postul de vicepreşedinte al FRF ne arată că vremea (cvasi)unanimităţilor a trecut. Nu vreau să par optimistul de serviciu, dar aş spune mai degrabă că, domnului Sorescu i-au lipsit nouă voturi ca să câştige alegerile. Ţinând cont de faptul că Asociaţiile Judeţene sunt, probabil, cele mai conservatoare entităţi din FRF, că ele se află sub decizia directă a domnului Adalbert Kassai, iar domnul Goga era vicepreşedintele în fucţie, numărul de voturi pe care l-a strâns proiectul articulat al domnului Sorescu nu este de neglijat ca semnal al fragilităţii actualei conduceri.

Nici de această dată domnul Kassai nu s-a dezminţit. Discuţiile contondente şi convorbirile telefoanice brutale s-au ţinut lanţ, indicându-le oamenilor direcţia de vot. Ameniţările cu „execuţia” şi evocarea „pierderilor” la care se expun nu au lipsit din repertoriu.

Doresc să vă prezint o dovadă palpabilă şi elocventă a modului în care conducerea FRF exercită presiuni asupra membrilor afiliaţi (Asociaţiile Judeţene) şi cum înţelege să fie „echidistantă” în privinţa alegerilor pentru preşedinţia Federaţie Române de Fotbal.

Din circulara FRF se poate vedea cu claritate cum Federaţia, cu rea-credinţă doreşte să pună presiune pe mine, principalul contracandidat al domnunlui Gheorghe Popescu, pe AJF-uri şi arbitri. Întrucât toate afirmaţiile din documentul FRF sunt false, neavând absolut nicio acoperire legală, ele trebuie lecturate ca fiind tendenţioase, prezentând un caracter de ameninţare şi constrângere.

Federaţia de Minifotbal din România funcţionează la fel ca orice altă entitate sportivă de acest fel prin înscrierea în Registrul Federaţiilor aflat la Tribunalul Bucureşti.

Federaţia de Minifotbal din România nu încalcă obiectul de activitate al FRF întrucât minifotbalul, la fel ca fotbal-tenisul, nu sunt discipline sportive care să intre sub incidenţa domeniului de activitate reglementat de FRF.

FRF şi asociaţiile judeţene, nu pot încălca dreptul la muncă al arbitrilor. De vreme ce aceştia nu au un contract de muncă cu FRF, AJF sau CCA, prestarea serviciilor de arbitraj către alte părţi contractante nu poate fi interzisă, conform legislaţiei în vigoare.

Prin urmare, fie pentru că nu cunosc legile şi regulamentele, fie pentru că le ignoră, oficialii FRF doresc prin astfel de afirmaţii mincinoase să semene confuzie.

Încă o dată vreau să subliniez lipsa de viziune a domnului Mircea Sandu, care, în loc să se bucure, ca aparent iubitor al sportului, de faptul că prin minifotbal, fenomenul fotbalistic a câştigat în România zeci de mii de practicanţi care fac performanţă în Europa, dumnealui încearcă să pună beţe în roate unui sport care, în bună măsură, îi adună tocmai pe suporterii fotbalului clasic. Se pare însă că orgoliul şi setea de putere îl împiedică să vadă dincolo de propriile sale interese.

Cu respect Răzvan Burleanu,
Presedinte al Federației Române de Minifotbal
Candidat la alegerile de la FRF

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: