Ei PLAY, noi OFF

Pare un joc dur de cuvinte, dar transcrie perfect jocul Petrolului de ieri din Europa League, pierdut în deplasare cu scorul de 5-1 în compania galezilor de la Swansea, echipă ce a terminat pe locul 9 în sezonul trecut de Premier League, în fața unor echipe ca West Ham, Fulham, Aston Villa sau Newcastle United. Galezii au jucat fotbal, în timp ce noi am intrat pe gazon cu capul în pământ, cu gândul să nu luam multe și cu un respect enorm față de adversar.

Diferența de 90 de milioane de euro s-a văzut din plin pe teren și pe tabela de marcaj. Petrolul cu un singur atacant, nu a contat absolut deloc în atac și doar intervențiile exacte ale fundașilor și ratările echipierilor galezi au făcut ca scorul final să arate 5-1. Contra trebuie să schimbe ceva și asta cât mai repede pentru că sistemul acesta cu 4-5-1 care se transformă în 4-3-3 pe fază de atac nu prea merge atunci când joci cu echipe străine obișnuite să joace fotbal. Cu același sistem de joc oaspeți au oferit o mostră de fotbal care ne-a readus cu picioarele pe pământ.

Evoluția Petrolului a dezamăgit în mare parte pe benzi acolo unde se spunea că „lebedele” ar avea „sechele” și pe unde se putea specula anumite spații libere către poarta olandezului Vorm. Partea lui Achim a fost bulevard pentru extrema galeză Routledge care a înscris două goluri și care l-a ridiculizat pe apărătorul nostru aproape de câte ori a avut ocazia. Acuzând socul autogolului Ovidiu Hoban, un jucător pe care eu îl consider de bază în echipa aceasta a Petrolului, a greșit fiecare minge ce a trecut pe la el după această fază și a fost schimbat la pauză deși personal cred că trebuia schimbat mai devreme. Singurii care au mișcat cât de cât ceva a fost Gicu Grozav, cel care a înscris un gol mai grozav decât cele marcate până acum în tricoul echipei noastre, Teixeira și Camara cei care s-au zbătut și au încercat să dea o nouă față echipei.

Orice am spune acum nu ar face decât să turnăm sare pe rana deschisă! Jocul retur nu poate fi decât un motiv de bucurie pentru suporterii petroliștii, care, au fost din nou la înălțime și în această partidă. Indiferent de rezultat … DOAR PETROLUL cum vedeam deunăzi pe peretele unui amic de pe Facebook.

Swansea2 Swansea3 Swansea4 Swansea5 Swansea6 Swansea7

One Response to Ei PLAY, noi OFF

  1. farcry63 says:

    Plecarea unui investitor,statul la mana promisiunilor financiare ale Primariei si lipsa de experienta pornind de la staff-ul tehnic si administrativ si.. pana la ultimul jucator ,au facut sa fim UMILITI de catre o echipa care n-a facut nimic extraterestru ..decat sa joace un fotbal sigur, simplu si legat pe compartimente ,urmand linia tacticii „coerente” a lui Laudrupp !!!… Era PREVIZIBIL ACEST REZULTAT FLUVIU cand jocul nu s-a legat nici macar cu AMARATELE Ceahlaul sau FC Brasov din campionat !..Chiar nu-i nimeni din club sau din anturajul echipei care sa fi prevazut un eventual DEZASTRU al echipei continuand aceasta politica financiara si tehnico-administrativa a echipei ?!.. Chiar puteam sa stam in nadejdea milioanelor ce puteau veni doar prin accederea in grupele UEL ?!..Chiar atat de naivi sa putem fi ?!… Pentru o pozitie ulterioare pe podiumul campionatului si pentru o prezenta garantata in grupele UEL trebuiau adusi jucatori alesi de niste scounteri cu „ochi formati” pe performanta , nu… d’astia care-i propun la lot lui Contra considerandu-i „cool” pe unii jucatori precum Camara,Teixeira,Romario, Renan ( bine ca a plecat !) Naziri sau ..chiar Benga !!!..Cu asemenea jucatori „de tipar” ( ca sa nu le zic mediocrii) nu poti avea pretentii la performante..nici macar in campionat ! .. Si ca rezultat al esecului conducerii… Petrolul nu i-a putut opri la lot pe Sauvadet sau ..Bokila , jucatori cu care poate puteam obtine macar vreun scor mai strans decat acest umilitor 1-5 ! .. SINGURA NOASTRA SANSA PENTRU CA SUPORTERII SA UMPLE IAR PANA LA REFUZ MICUTA ARENA „ILIE OANA” , ESTE SA VINA SI ALT ACTIONAR MAI POTENT si care sa urmeze o politica de transferuri cu care Petrolul sa-si RASFETE FANII …acei fani care vin dupa echipa si la capatul lumii !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: