Minifotbal, beneficii multiple

Săptămână trecută la Amsterdam a avut loc cea mai importantă conferință dedicată dezvoltării fotbalului la nivel internațional, The International Football Development. Singurul român invitat la acest eveniment a fost Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din România, dar și al European Minifootball Federation.


Răzvan Burleanu a vorbit despre dezvoltarea minifotbalului în Europa, caracteristicile acestui sport, dar și despre beneficiile practicării minifotbalului. Astfel în numai jumătate de an de activitate federația europeană de profil numără 24 de țări membre și peste 600.000 de practicanți, numărul acestora crescând în fiecare lună, datorită faptului că ”prin minifotbal jocul este dat înapoi jucătorilor”, după cum declară chiar Răzvan Burleanu.

Dezvoltarea minifotbalului nu ar fi fost posibilă fără anumite caracteristici care fac acest sport să fie mai mult decât fermecător. Mai multe atingeri ale mingii, mai multe pase, mai multe oportunități ofensive și defensive, implicarea tuturor jucătorilor prin faptul că numărul schimbărilor este nelimitat, dezvoltarea capacității de luare a deciziilor, confruntarea cu situații impredictibile și distracția sunt elemente esențiale ale jocului de minifotbal.

Totodată minifotbalul, conform ultimelor cercetări realizate de prof. Peter Krustrup de la Universitatea din Copenhaga, are un rol deosebit de important în creșterea capacității aerobice și un impact pozitiv asupra sistemul cardiovascular. Practicarea minifotbalului contribuie la reducerea impactului obezității, diabetului, osteoporozei și cancerului de colon. Totodată integrarea socială, conectarea diferitelor comunități dar și starea de bine a jucătorilor prin motivația de sine reprezintă tot atâtea elemente științifice care fac din jocul de minifotbal un sport atât de iubit atât în țara noastră cât și în întreaga Europă.

La acest eveniment au mai conferențiat reprezentanți ai FIFA și UEFA, dar și ai federațiilor naționale de fotbal din Olanda, Anglia, Danemarca sau Norvegia, sau chiar Gerard Houllier, fostul manager al PSG, FC Liverpool, Olympique Lyonnais și Aston Villa, precum și Todd Beane, directorul școlii de fotbal Johan Cruyff care a împărtășit susținerea sa pentru dezvoltarea minifotbalului în varianta de 5+1.

Următorul eveniment va avea loc în 2014 când minifotbalul se va bucura de un cadru mult mai larg, fiindu-i destinat o secțiune separată în cadrul acestei conferințe internaționale.

”Prezența noastră la acest eveniment a fost una foarte importantă pe de o parte datorită semnificativității acestei conferințe internaționale dedicate dezvoltării fotbalului, iar pe de altă parte este prima noastră prezență la acest nivel. Reacția participanților a fost una pozitivă în ceea ce privește dezvoltarea minifotbalului în viitor, ceea ce ne confirmă pașii importanți pe care i-am făcut până acum la nivel național, dar și european”, ne-a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din România, dar și al European Minifootball Federation.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: