Petrolul: În sfârşit 1 final…

Gigi Mulţescu este noul antrenor al Petrolului din data de 28 martie, asta după ce „Tavi Grigore” şi „Victor Roşca”, au refuzat să preia o barcă aflată parcă în derivă. Îi pun între ghilimele pe cei doi deoarece, în fapt, nu s-a negociat nimic cu ei, şi doar au fost nişte nume aruncate pe o bucată de hârtie, alături de actualul antrenor al Petrolului, în sedinţa consiliului de administraţie care s-a reunit să numească un nou antrenor la Petrolul. Cum s-a numit antrenorul şi pe ce criterii, nu este chiar aşa de important. Important este faptul că avem trei puncte după 8 etape în care am fost bătaia de joc a tuturor şi luminiţa de la capătul tunelului începe să se vadă.

Sincer nu mă aşteptam ca Gigi Mulţescu să facă minuni în doar trei zile de când a venit la Petrolul, mai ales că juca cu o echipă, FC Braşov care hai să spunem că era pe val. Chiar dacă aluatul a fost acelaşi, şi să spunem că sistemul a fost aproape identic ca cel folosit pe vremea lui Vivi, totuşi ca prin minune eu unul am văzut o altă faţă a Petrolului, am văzut pase din prima, am văzut o apărare sigură, am văzut un PORTAR, care dă siguranţă, atunci când apărarea o dă în bară, am văzut o lejeritate de a ajunge în faţa porţii, am văzut un Petrolul care atacă, care joacă un joc plăcut ochiului.  

Meciul cu Braşovul a fost practic descătuşarea de care avea nevoie echipa, pentru că un nou pas greşit acasă ar fi condamnat echipa gazdă, în mare măsură, la matineu. Totuşi cu o imensă presiune pe umeri, tehnicianul Gigi Mulţescu, a reuşit să aducă la Ploieşti încrederea în forţele propii, jucatorilor, care au câştigat partida cu scorul de 2-0, prin reuşitele lui Hamza şi Zerka, ambii marcând din pasele oferite de neobositul Daniel Opriţa. Jucătorii nu au mai jucat cu frica de a fi cel de-al 201-lea jucător dat afară de către Răchită şi acest lucru s-a văzut. Chiar dacă au pierdut mingea jucătorii s-au transformat în „lupi” şi în haită au recuperat baloane după baloane.

Punctele minus ale Petrolului din meciul cu Braşovul ar fi după părerea mea: imprecizia la finalizare (Hamza în prima repriza, Osiako şi Mustivar în a doua repriza ) şi plasamentul la jocul la offside al lui Zerka. Vorbesc despre imprecizia la finalizare deoarece Petrolul este încă o echipă mică, şi un meci în care ai o singură ocazie evidentă de gol, aceea trebuie fructificată şi chiar cu un sigur şut pe meci se poate câştiga o partidă. Aduc aminte de plasamentul lui Zerka, deoarece de foarte multe ori putea scăpa singur cu portarul dacă steagul asistentului nu îl oprea. Imaginaţi-vă aceeaşi situaţie, dar de data aceasta cu un plasament bun câte goluri ar fi putut marca atacantul petrolist.

Braşovul a contat în meci doar în prima repriză la doar 2 faze prima când Buga a fost blocat la 6 metri în minutul 31, excelent, de portarul Vasili Hamutovski care în acest meci îşi face redebutul în Liga I iar cea de-a II-a patru minute mai târziu, în minutul 35, când Distefano trimite peste poartă o lovitură liberă de la cca 20 de metri.

Spectacolul oferit de suporteri a fost unul pe măsura jocului prestat. Felicitări suporterilor, Felicitări Gigi Mulţescu pentru victorie, Felicitări Petrolul Ploieşti!

FC Petrolul Ploieşti – FC Braşov 2-0 (0-0)
Stadion: Ilie Oană, Ploieşti
Spectatori: cca. 5000
Marcatori: Hamza (56), Zerka (60)

FC Petrolul Ploieşti: V. Hamutovski – B. Străuţ, Melinte, Bikana, Ben Djemia – D. Opriţa (66 Osiako), Boudjemaa, S. Mustivar, Stoimirovici (46 V. Negru) – Hamza, Zerka (90 Linares). Rezerve: Valincius, M. Tudor, Dina, Fl. Dumitru.
Antrenor: Gheoghe Mulţescu

FC Braşov
: Felgueiras – Ciupe (79 Hadnagy), Majernik, L. Munteanu, Cr. Ionescu – Velayos, Viveiros, Dias, Distefano – Buga (58 Udoji) – Ilijoski. Rezerve: Godinho, Moutinho, Olariu, Enceanu, Machado.
Antrenor: Marius Şumudică

Arbitri
: Catălin Popa, Sebastian Gheorghe, Sebastian Stoianof. Rezervă: Teodor Crăciunescu.
Cartonaşe Galbene: Mustivar, Melinte, V. Hamutovski – Munteanu, Distefano

Filmul Golurilor:
Min 56: Daniel Opriţa pasează în dreapta pentru Hamza şi acesta şutează în cros fără nici o speranţă pentru Felgueiras.
Min 60: Daniel Opriţa centrează de pe partea stângă exact pe capul lui Zerka care aflat în marginea „careului” mic îndeplineşte o formalitate.

2 Responses to Petrolul: În sfârşit 1 final…

  1. un martian says:

    MAI E MULT PANA ..DEPARTE !… Avem DOAR 22 de puncte iar SALVAREA inseamna 35-36 de puncte !!! Una peste alta,80 % din jucatorii adusi de Rachita in iarna asta sunt REUSITE , iar Hamza, Zerka, Boudjemaa ,Ben Djemia si Mustivar sunt jucatori buni . Sper sa-si intre in paine si Bikanaa,Osiako si Linares ptr ca si-au dovedit calitatile ! Bine ca Hamutovski a ales sa vina la Ploiesti ptr ca aveam nevoie de un portar cu experienta ,care stie sa iasa pe centrari si sa ofere o siguranta defensivei care parcurge inca RODAJUL OMOGENIZARII ! LA DINAMO…NU TREBUIE SA PIERDEM si…SA RAZBUNAM UMILINTA acelui 1-5 DIN TUR ! Dinamo e mai slaba ca Vaslui sau ca Rapid si trebuie sa scoatem macar un „point” …

  2. HUSSEIN IBN TALAL says:

    DA AM FOST INCANTAT DE JOCUL DIN REPRIZA A DOUA EU SPER SI CRED CA SAMBATA VOM DA LOVITURA IN MECIUL CU DINAMO DECI EU ZIC CA VA FI 2 SOLIST

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: