Să le arătăm batista celor de la DigiSport

Pot să-mi exprim în continuare dezgustul faţă de majoritatea celor care fac presă, în ciuda campaniei pornită de aceastia împotriva conducătorilor din fotbal ?!?!? Pot să scot batista şi pentru d-vs?!?

Fiind oarecum obligat să privesc meciul, evoluând echipa mea favorită (să zicem asta, nefiind în tribuna din Giuleşti din motive strict personale), am dorit să revăd fazele principale din prima repriză şi jur că mi-a părut rău văzându-l, dar mai ales ascultându-l pe atotştiutorul prezentator de la Digisport, care ironiza pregătirea meciului de către echipa noastră prin faptul că Petrolul a fost cazată în Bucureşti cu o zi înainte de meci, Ploieştiul fiind prea departe şi neavând cum să facă deplasarea cum era normal în opinia prezentatorului în ziua meciului. Poate pe măsura jocului prestat, ar fi fost necesar, în opinia distinsului realizator ca jucătorii petrolişti să fie cazaţi cu două zile înainte la hotelul domnului Copos. Nu ştiu dacă se cade să faci asemenea afirmaţii dacă vrei să fii considerat ziarist profesionist sau eşti pur şi simplu un ”miştocar”. În acest timp, invitaţii rânjeau josnic, complice, ştiind antipatia dintre ploieşteni şi “marele realizator tv”. Nu menţionez numele lor întrucât nu merită. Dimineaţa, citind fugitiv presa scrisă, observam că este considerată cel puţin ciudată cazarea echipei la Crowne Plaza, însa ştiu că Petrolul a preferat acest hotel şi înaintea unui alt meci din Bucureşti, deci nefiind o premieră absolută. În opinia mea, totuşi, fotbalul civilizat ar trebui să presupună o pregătire profesionistă a unui meci, exact ceea ce a făcut şi antrenorul Petrolului, optând să evite un posibil blocaj în trafic la intrarea în capitală.

Mă rog, este un fapt insignifiant, şi nu ştiu dacă merita atenţie, dar domnii ziarişti cu scoli înalte au considerat altfel. În schimb, cronica meciului nu prea există, comentariile sunt foarte vagi şi puerile, iar analiza jocului prin notele date fotbaliştilor nu reflecta situaţia reală din teren, ori eu am văzut alt meci. Salut opiniile forumiştilor de pe “doarpetrolul.ro”, mult mai obiective uneori decât ale celor plătiţi să facă treaba asta în mod corect. Ştirea cu portarul nostru nu m-a deranjat, nu am nimic împotriva acestei vesti, neplăcute totuşi, dar prezumţia de nevinovăţie există teoretic, Gritti fiind condamnat practic, în opinia ziariştilor el ştiind chiar rezultatul final, Rapid – Petrolul 2 – 0.

Este absolut aberant, şi eu aş propune să practicaţi o altă meserie, domnilor, mă gândesc acum la rece  că şutul lui Surdu din 3 m apărat fabulos de către Gritti făcea parte din scenariu. Apreciez, la general, echipa noastră, în ciuda eşecului şi observ un progres evident în joc, capul sus, băieţi şi tot înainte! Fără glumă, avem nevoie de timp pentru a închega o echipa şi se întrevăd posibilităţi, prima dată de la începutul campionatului 2011 – 2012.

Oricum este doar umila mea părere, neimportanta de asemenea. Mi-as dori ca acesta să fie un început, au fost meciuri foarte grele cu Vaslui şi Rapid, însă adevăratele derby-uri nu sunt cu Rapid şi Steaua, să fim relativ modeşti, ci cu Chiajna şi Sportul. Îmi doresc mai mult echilibru din partea lui Vivi Răchită, deoarece în opinia mea este unul dintre puţinele lucruri care încă îi lipsesc. Dacă schimbi primul 11 de la o etapa la alta, e greu să omogenizezi o echipă şi să creezi “automatisme”, cum se spune.

Nu ştiu dacă suntem cei mai frumoşi suporteri din tara, personal nu cred (nu că ar fi alţii), poate suntem fanatici dar suntem puţini, însă dacă nu vom fi 15000 cu Chiajna pe “Ilie Oană”, ar trebui să nu mai emitem pretenţii. “Frumoşii nebuni cântă dragostea, libertatea şi răzvrătirea. Adică viaţa.” Citându-l pe Fănuş Neagu, “Ora unsprezece, doamna mea, ora la care se scoală frumoşii nebuni ai marilor oraşe, ora la care Dumnezeu intra călare în Cişmigiu şi împarte alune veveriţelor” nu este citatul meu favorit.  Ora 11 este ora pe care trebuie să o dam uitării, nu mai vrem la matineu, orice ar fi…HAI PETROLUL!

Un articol semnat: Răzvan Marin

One Response to Să le arătăm batista celor de la DigiSport

  1. dorijn says:

    Obiectiv si realist comentariul dar…pregnant trebuia „batuta apa in piua” pe OMOGENITATEA ECHIPEI ! Nu stiu daca mai avem timp sa mai se poata crea acele AUTOMATISME cat si RELATIONAREA din TEREN a JUCATORILOR ! Instinctul pozitiilor viitoare ale jucatorilor in teren este o rutina care greu se poate crea in cateva etape in care Petrolul trebuie sa obtina puncte si..nu putine ! Petrolul trebuie sa obtina minim 36 de puncte daca vrea sa ramana in prima liga si ceeace ESTE EXTREM DE GREU DE OBTINUT in conditiile de fata ! Eu nu am vazut o determinare a fundasilor ( „manaca terenul” sau „ara gazonul”..), nu am vazut un dribling care sa scoata doi trei adversari din joc ,n-am vazut suturi cadrate si sanatoase de la distanta si..-cel mai important-n-am vazut atatea PASE GRESITE sau PASE la ADVERSAR ca la jucatorii Petrolului !.. Cat despre portarul Gritti ..ce treaba avem noi cu „pariurile” lui daca el a fost implicat si reabilitat intre timp de forurile elvetiene sau italiene ?! Daca o s-o comita si cu noi, atunci sa vorbim ceva la adresa lui ! Ziaristii astia tineri si cu „cas la gura” habar n-au de istoria Petrolului si a cluburilor divizionare in generem si sunt trimisi in primele randuri sa relateze si sa comenteze ades despre multe „aspecte” pe care din pacate NU LE INTELEG si devin PENIBILI ! Si Razvan Socol (parca asa-l cheama ,nu ?!) care a comentat meciul la DiGi /Tv a calcat in balta cu multe comentarii penibile si acestuia ce sa-i mai reprosam ?!.. ps..Cred ca un antrenor cu steif si expert in salvari i-ar trebui urgent echipei alaturi de Rachita care ar trebui -ptr cat suflet a investit aici-sa fie pe post de manager general !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: