Același scenariu… tot zero puncte!

Am privit la televizor ca orice petrolist meciul cu FC Vaslui, terminat cu înfrângerea echipei mele de suflet. Concluziile sunt destul de sumbre, Petrolul ducând lipsă și în acest start de retur de un cap limpede, mai bine spus de un antrenor adevărat. Că, managerul și-a făcut sau nu datoria, asta rămâne de văzut la sfârșitul campionatului.

 Pentru că am încercat să fiu optimist o să încep cu lucrurile bune sau cel puțin îmbunătățite față de turul campionatului, și anume plusurile aduse de Bikana, Mustivar și de ce nu chiar și de  Ben Djemia. Lucrurile rele pe care le-am revăzut și nerezolvate încă sunt lipsa conlucrării între fundașii centrali (logic în momentul când managerul schimbă jucatorii de pe acest post odată la șase luni), lipsa unui conducător de joc (Buhusi, înca nu are experiența necesară, Boudjemaa, neacomodat iar Fl. Dumitru este începând din acest retur doar omul de 30 de minute), și problema cea mai importantă, lipsa unui antrenor cu viziune și care să încerce să schimbe ceva pe parcursul meciului. De ce spun asta? În primul rând, introducerea lui Borza și apoi schimbarea sa în mai puțin de 20 de minute. Apoi, introducerea puștiului Mihai Roman II, într-un moment foarte delicat al meciului, în condițiile în care el nu este în cea mai bună formă a sa. Dar cel mai mult doare, faptul că managerul-antrenor Vivi Rachită nu are capacitatea de a învăța nimic din greselile turului de campionat, când a pierdut puncte importante pe aceeași prostie , jocul total defensiv . Sincer , aș prefera să pierdem cu 4-0 dar să jucăm fotbal ofensiv decât să pierdem cu 2-1 și să nu avem nici măcar o fază de poarta.

Și, pentru că scenariul să fie complet, ca și in tur, Petrolul este ajutată de arbitraj, faza golului petrolist  venind din două greșeli de arbitraj. Un aut acordat eronat de asistent la care arbitrul Hațegan nu “trece peste asistent” , și apoi în faza următoare o poziție de ofsaid nesemnalizată de către celălalt asistent.  Și pentru că primul gol al Vasluiului a survenit după o lovitură de pedeapsă, trebuie să amintesc și de această fază , la care după părerea mea arbitrul Hațegan a luat decizia corectă atât tehnic cât și disciplinar.  

Sursa foto: Sport.ro

După acest joc rămâne o singură întrebare : Până când vom mai juca defensiv, Vivi?

„Prima oară este întâmplare, a doua oară este greșeală, a treia oară este … prostie”


Despre cryssalthar
nimic de spus pentru moment

3 Responses to Același scenariu… tot zero puncte!

  1. dorijn says:

    La aceasta ora PETROLUL alaturi de CS Mioveni sunt CELE MAI PENIBILE si mai SLABE echipe de pe prima scena iar de acest lucru este raspunzator un singur om.. „CAPABIL” : Valeriu Rachita … Acest manager petrolist uita ca pe acest post daca nu ai rezultate PLECI , si de preferat din PROPRIE INITIATIVA , nefiind nevoie de vreo „revolutia” a fun-ilor ! „Daca toate mustele ar face miere, ar fi si la …” ! Nu stii sa selectionezi in atatea si atatea trialuri, nu stii sa-i pui in schema de joc, n-ai o strategie de joc in functie de jucatorii de care beneficiezi, nu stii sa exploatezi resursele umane de care dispui, n-ai rezultate prin ineficienta pe compartimente samd ….DEMISIA din postul de antrenor si te axezi pe cea de administrator sau pe orice alt post din conducerea clubului ! Dupa 7 ani revenim pe prima scena si am ajuns sa fim ” PENIBILI ” ? TREBUIE SALVAT CLUBUL IN VREUN FEL !… Nimeni nu te va mentine in liga I ,doar ca ai un stadion mai modern ! Un Borza, Straut,Roman,Buhusi sau V.Negru sunt DEPARTE de cerintele ligii I ! Lui Buhusi nu i se pot sterge sumedeniile de pase gresite, de lipsa de orientare in teren sau de lipsa de anticipare a pozitiilor viitoare chiar daca a nimerit un gol pe fondul erorilor tusierilor ! Mustivar, Bikana, Ben Djemia sau Budjemaa sunt transferuri reusite dar…reusitele lor sunt umbrite de „jocul precar si ineficient ” a celor amintiti ! DE CE NU V-ATI UITAT SI PRIN GRADINA CELOR DE LA NAVODARI care erau pe loc de promovare ?!… De ce nu s-a putut pastra un.. Bornescu ? Nu puteai sa-l refuzi pe securistul asta PDL-ist de Walter cumva , sau pretinu Capra facea mai demult pe investitorul…neinvestit ?!

  2. cristi76 says:

    asa este nu avem antrenor, rachita esti jalnic tata, sa te bagi cu fundul în poarta,dar na ro intresele tale financiare îsi spun cuvîntul, pe bannca petrolului.

  3. Aldo Doreen says:

    Situatia de la Petrolul este CRITICA ! Asta se datoreaza in mare masura unui singur om : Valeriu Rachita ! A avut doua luni la dispozitie de trialuri, scounteriat,testari si multe amicale in care daca ar fi avut o conceptie si o strategie de joc, si daca s-ar fi priceput sa puna in teren jucatorii de care dispune, se puteau observa roadele priceperii ! In afara de 4-5 transferuri bune ale unor jucatori straini , a continuat sa mearga pe mana unora (Borza, Buhusi, Straut,V.Negru,M.Roman) care nu prea au valoare de Liga I si in niciun caz nu-i poti trimite titulari in fata unor Wesley, Temwangera, Adailton, Milanov sau Papp !!! Suntem alaturi de Mioveni…CEI MAI SLABI si MAI PENIBILI din Liga I si asta dupa 7 ani de asteptare si iluzii desarte ! Un Bornescu nu trebuia dat , iar PDL-ul lui Volosevici trebuia sa ofere banii necesari unor transferuri si salarii ptr RAMANEREA in PRIMA LIGA ! Rachita daca-i actionar sau manager general la club sa ramana in conducerea clubului , dar SA VINA UN ANTRENOR CU PRETENTII si CALIT IN FOTBALUL MARE ! ps…De ce nimeni nu s-a orientat spre Sageata Navodari care era cu un picior in Liga I si care dispunea de jucatori valorosi ??! Nu vroia nimeni sa vina si sa joace in Liga I , cumva ?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: