Ilie Oană magnific

Fostul antrenor al echipei petroliste, Ilie Oană, cred că este mândru de acolo de sus unde este şi a privit cum lumea a umplut acest stadion al nostru, îi scanda numele. Petrolul revenise acasă iar un astfel de stadion nu avea cum să nu aibă parte de o inaugurare pe măsură. S-a încercat perfectarea unui amical cu echipa engleză Liverpool, pentru a reedita poate singura victorie românească împotriva unei formaţii englezeşti, dar din păcate nu a fost să fie.

S-a mers pe mâna generaţiei de aur şi reţeta s-a dovedit a fi una de succes. Gică Hagi, Gheorghe Popescu, Viorel Moldovan au încântat asistenţa exact cum o făceau in urma cu aproape 16 ani când eram scoşi în stradă de evoluţiile lor, cu Gică în rol de servant şi cu Vio în rol de marcator în aplauzele pătimaşilor suporteri petrolişti care au creat o atmosferă de nedescris.

De partea cealaltă generaţia care a câştigat cupa României în faţa Rapidului a fost şi ea la înălţime. Glezna fină a lui Zmoleanu, care dealtfel a marcat cel mai frumos gol al partidei, un lob de senzaţie peste colegul său Fane Preda,viteza lui Ciprian Pura, siguranţa lui Vivi Răchită, suturile lui Zafiris au încântat încă odată privirile spectatorilor veniţi cu mic cu mare pe stadion pentru a-i mai vedea încă odată.

Jocul s-a terminat cu scorul de 4-3 în favoarea „românilor” golurile fiind marcate de Viorel Moldovan (3) şi Marian Ivan pentru echipa naţională şi Zmoleanu cu un lob de mare fineţe, Vivi Răchită (penalty) şi Grama în urma unei acţiuni personale, dar nimeni nu s-a supărat ca echipa noastră a ieşit învinsă la finalul celor … 40 de minute (2 x 20 minute), dar toată lumea a plecat mulţumită de la show-ul organizat cu ocazia inaugurării noului stadion Ilie Oană. Arbitrajul a fost unul pe măsura jucătorilor din teren avându-l la centru pe Constantin Miclea ajutat la cele două linii de Gheorghe Biziniche şi Constantin Dobre.

Faza cea mai interesantă şi deasemenea comică după părerea mea a fost o intrare prin alunecare a fostului petrolist Paul Guşă prin care a „deranjat” o brazdă de iarbă şi în loc să repună mingea repede a început să pună la loc brazda şi să facă semne că, gazonul de pe Ilie Oană este extraordinar nu ca cel de pe stadionul naţional, fiind aplaudat la scenă deschisă. Faza mai puţin plăcută s-a petrecut în momentul când echipa actuală a petroliştilor făcea înconjurul stadionului iar datorită artificiilor aprinse şi căzute jos pe plasa care proteja terenul, un mic incendiu s-a pornit.

Ar mai fi foarte multe de spus dar vă las în compania unor filmuleţe de pe Youtube postate de suporteri petrolişti.

One Response to Ilie Oană magnific

  1. raduzz says:

    o sa fac o mica corectitudine 😀 au fost doua reprize a cate 25 de minute :p

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: