„Ultima Fază!”

Universitatea Cluj a reuşit să se impună în faţa echipei Petrolul Ploieşti, la chiar ultima fază a meciului atunci când Tony a înscris în minutul 94 al partidei golul ce a consfinţit victoria şepcile roşii, cu care se menţin în plutonul fruntaş al Ligii 1.

Moralul ambelor echipe era oarecum scăzut după ce etapa trecută suferiseră înfrângeri cu Rapid, respectiv Steaua. În plus, stadionul din Mediaş pe care “U” îşi dispută partidele de acasă era suspendat în urma incidentelor de la meciul cu Rapid, aşa că nu s-a beneficiat nici de susţinerea fanilor. Deşi meciul s-a desfăşurat fără suporteri, cei ai clujenilor şi-au încurajat favoriţii de pe un deal aflat în apropierea arenei şi au aprins torţe la primul gol al partidei, înscris de Niculescu în minutul 16. Universitatea Cluj s-a instalat încă din primul minut in jumătatea ploieştenilor, care au tot încercat să-şi ţină adversarii la distanţă. Au şi reuşit lucrul acesta până în minutul 15. Totuşi când joci împotriva lui Niculescu, ideal ar fi să nu faultezi în preajma careului. Sipovic a făcut un fault la vreo 20-25 de metri, iar Zendeli a fost bătut de Niculescu din lovitură liberă, specialitatea casei. 1-0 pentru U Cluj.

Petroliştii au reacţionat imediat după primirea golului şi în minutul 28, Pompiliu Stoica a trimis un şut-centrare spre poarta lui Marius Popa, Pele a pus piciorul din cădere la şut, a deviat mingea în Szukala, iar portarul clujenilor a fost păcălit de traiectoria balonului. Echilibrul din start revenea pe tabelă. 1-1 în minutul 28. Dar scorul la pauză urma să sufere o nouă modificare. Petrolul a dat lovitura în minutul 42, diagonală lungă a lui Străuţ, un stop frumos urmat de un voleu de senzaţie al lui Valentin Negru.

Dacă în prima repriză, arbitrul Radu Petrescu a reuşit să fie echidistant, în repriza a doua a călcat strâmb. Centralul partidei l-a eliminat gratuit pe Apostu după un fault întârziat dar involuntar asupra lui Popa în minutul 54. Petrolul urma să joace circa 40 de minute cu un om în minus şi în inferioritate numerică, Petrolului nu îi rămânea decât să retragă în apărare şi să încerce conservarea scorului de pe tabelă. Totuşi avantajul omului în plus s-a văzut repede la clujeni, Boştină, cu latul, reuşind egalarea în minutul 59. 2-2. U a beneficiat şi de un penalty, corect acordat de central, rezultat dintr-un fault al lui Străuţ asupra lui Adrian Cristea. Alex Păcurar a bătut modest şi Zendeli a reuşit să respingă.

Petrolul n-a reuşit până la urmă să se bucure de încă un punct în clasament deoarece la ultima fază a jocului, Sipovic a pierdut duelul aerian cu Tony, iar acesta din urmă înscrie lovitura decisivă în poarta lui Zendeli pentru 3-2. După 4 etape, U Cluj face 9 puncte, iar găzarii rămân cu 4.

Vivi Răchită s-a arătat dezamăgit de înfrângerea cu 2-3 în faţa Universităţii Cluj. De fapt, e a doua partidă consecutivă în care ploieştenii primesc gol pe final de meci. Cu Rapid a fost Pancu în minutul 87, iar cu „U”, Tony în minutul 90+4. În loc de 4 puncte ar fi putut fi lejer 6 acolo în clasament. Nu ştiu dacă e oare o problemă legată de concentrarea pe final. În fiecare etapă de Liga 1 de până acum, Petrolul a fost oarecum vânată. În etapa 1 amendă, în etapa 2 jucător eliminat, în etapa 3 iar amendă pentru torţele rapidiştilor, iar acum din nou, om eliminat când scorul era favorabil pentru ploieşteni. Nu ar fi crezut nimeni că atunci când Vivi zice că merge la victorie în fiecare partidă, aşa va fi. Şi dacă n-a fost vorba de victorie, atunci măcar de un rezultat pozitiv şi implicit de puncte. Normal, e nou-promovată. Da’ nu prea vrea să ţină capul la cutie.

Universitatea Cluj: M.Popa – Unguruşan, Szukala, Pele, Grecu – Marinescu (Grozav ’81), Boştină, Păcurar (Nasser ’77) – Tony, Niculescu (Cojocnean ’59), Ad.Cristea. Antrenor: Ionuţ Badea.

Petrolul Ploieşti: Zendeli – Străuţ, Barbu, Sipovici, P. Stoica – Dumitru, Opriţa (Borza ’83), Bărbulescu (Milea ’76) – Apostu, Enescu – Negru (Stoimirovici ’63). Antrenor: Valeriu Răchită.

Marcatori: Cl. Niculescu ’17, Boştină ’59, Tony ’90+3 / Szukala (autogol) ’28, V. Negru ’42
Cartonaşe galbene: Niculescu ’56 / Borza ’87, Stoimirovici ’89, Zendeli ’90, Stoica ’90+3
Cartonaşe roşii: Apostu ’54
Arbitri: Radu Petrescu – Florin Păunescu, Bogdan Gheorghe – Lucian Rusandu.

One Response to „Ultima Fază!”

  1. Se pare ca acel rosu ar fi fost corect, spun unii… mai multe persoane mi-au atras atentia ca, de fapt, Apostu l-ar fi lovit, in cadere, cu pumnul in spate pe Popa si acesta ar reprezenta motivul pentru eliminare. Ceea ce, daca se adevereste, ar fi just… Pe de cealalta parte, jucatorii lui Rachita trebuie sa mai lucreze la psihic. Meciul se termina cand arbitrul fluiera si arata centrul terenului. Nu cand cred ei. Meciul Stelei cu Napoli ar trebui sa fie invatare de minte pentru orice colectiv de fotbalisti. In rest… ghinion curat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: