Doppietta Opriţa şi Petrolul debutează cu o victorie

S-a cam râs de Steaua după egalul de la Sibiu, dar iată că nici campioana României la fotbal nu s-a prezentat mai bine în prima etapă. După 7 ani de absenţă de pe prima scenă fotbalistică, Petrolul Ploieşti a realizat surpriza etapei, debutând cu victorie în faţa echipei Oţelul Galaţi, scor 2-1. 4000 de suporteri petrolişti au făcut deplasarea pe arena din Crâng, aşa că lupii galbeni chiar s-au simţit ca acasă la Buzău.  


Primele 20 de minute au fost timide pentru prahoveni, care nu s-au remarcat decât printr-un şut de la 30 de metri al lui Daniel Opriţa scos în corner de Grahovac, plus alte ocazii irosite de Vali Negru şi Komazec. În minutul 29, la o lovitură liberă a Oţelului, portarul Zimmermann nu avea de îndeplinit decât formalitatea de a retine balonul, însă a scăpat mingea printre picioare pe linia porţii şi din apropiere, Punosevac înscrie pentru 0-1. Gafa lui Zimmermann a tăiat elanul ploieştenilor, care până în momentul înscrierii golului jucau de la egal la egal cu gălăţenii. Partida părea că intră pe făgaşul normal al unei victorii a campioanei. 

Spre finalul primei reprize, marcatorul golului a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe. Primul îl luase în minutul 14, pentru o lovitură bine plasată cu cotul aplicată lui Sipovic, iar cel de-al doilea a venit în minutul 40, când şi-a lovit din nou un adversar, culmea tot ex-gălăţeanul. La pauză Oţelul a intrat in avantaj, 0-1, dar la eliminarea lui Punosevac s-a cam terminat meciul pentru ei. Petrolul n-a reuşit să valorifice omul în plus pe care îl aveau în teren, acelaşi Opriţa fiind cel mai periculos om şi după startul reprizei a doua. Jocul dur al oţelarilor nu a fost lăsat nepedepsit de Istvan Kovacs, centralul arătându-le nu mai puţin de 4 cartonaşe galbene şi 2 roşii. Al doilea cartonaş roşu a fost încasat de Antal, tot pentru cumul, pentru un atac cu talpa în faţă după ce în prima repriză, îi mai fusese arătat unul pentru proteste.

După ce campioana a rămas în 9 oameni, meciul s-a rupt complet şi Petrolul a trecut la conducere şi 5 minute mai târziu, a venit şi egalarea. Accelerările şi atacurile gazdelor n-au rămas nepremiate, Opriţa înscriind cu capul după o centrare superbă a lui Străuţ. În ultimul minut de joc, petroliştii au întors scorul  de pe tabelă în favoarea lor, după ce acelaşi Daniel Opriţa a înscris cu un şut senzaţional de la 18 metri în vinclul lui Grahovac. Cele 5 minute de prelungire n-au fost de folos pentru trupa lui Dorinel, nici aducerea lui Grahovac în careul Petrolului.

O victorie superbă pentru echipa lui Vivi Răchită, care spera înainte partidei ca la final să nu iasă învinsă. Un meci bun per total pentru Petrolul, şi un mare minus pentru portarul Zimmermann. Oţelul nu s-a remarcat decât prin agresivitatea cu care faultează şi prin teatrul, dacă pot spune aşa, pe care-l montează pe teren; Antal a jucat parcă prea cu avânt, şi el şi Punosevac au cam căutat-o cu lumânarea, iar Istvan Kovacs nu a vrut să-i scape nimic. Nu au avut o atitudine de campioană. Nu am înţeles nici de ce Dorinel Munteanu nu a aliniat oameni de bază în primul 11 (Pena, Paraschiv sau Viglianti), când aceştia au fost introduşi deja Oţelul era în inferioritate şi nu au reuşit să schimbe cu nimic faţa meciului şi a echipei lor. Iar golul marcat de Punosevac e 100% meritul lui Zimmermann, cu ghilimelele de rigoare. Florentin Dumitru a demonstrat că şi venind din Liga 2 tot îi dă clasă lui Bănel la centrări, iar Vali Negru, Opriţa şi Pompiliu Stoica au dovedit că sunt jucători exponenţiali, că încă merită şi pot să joace la cel mai înalt nivel. Petrolul a arătat că nu e o echipă de subestimat, că are prea multă istorie ca să îngenuncheze, chiar dacă e nou-promovată.

Stadion: „Gloria” Buzău; spectatori 6000
Marcatori: Opriţa(75, 90) / Punosevac (29)

PETROLUL: Zimmermann – Străuţ, Sipovic, Djurovic(min.74 Buhuşi), P.Stoica – Enescu(min.46 Borza), Fl.Dumitru (cpt) – Opriţa, V.Negru, Stoimirovici(min.46 Cataramă) – Komazec. Antrenor: Valeriu Răchită

Otelul: Grahovac – Râpă, Sg Costin (cpt), Perendlja, Sălăgeanu – I. Neagu, I Filip, Antal, L. Buş (min. 69 Viglianti), Ibeh (min. 56 Paraschiv) – Punosevac. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Arbitrii: Istvan Kovacs – Zoltan Szekely şi Dorin Mudura. Rezervă: Illyeş Adrian.
Avertismente: D. Enescu (3, 90+2); Stoimirovici (25); Djurovic (44); Buhuşi (78) / Punosevac (15, 39); Antal (28, 70); L. Buş (49); Perendlja (70).
Eliminări: Enescu (90+1) / Punosevac (39); Antal (70).
Omul meciului: Opriţa

Filmul golurilor:
1-0   Punosevac (‘29) împinge mingea în poarta goală după o gafă a portarului Zimmermann
1-1   Opriţa (‘75) reia cu capul din zona punctului cu var după centrarea lui Străuţ
2-1   Opriţa (‘90) trimite un trasor la vinclui de la marginea careului

Următoarea etapă: Petrolul va face deplasarea în etapa a II-a la Vaslui.

Sursa foto: Gsp.ro

3 Responses to Doppietta Opriţa şi Petrolul debutează cu o victorie

  1. Ionut says:

    Urmaresc acest blog de mai mult timp si vad ca pe langa fotbalul prahovean si SportulPh au mai aparut si alti redactori care abordeaza si alte subiecte. Cat despre acest articol al lui Anasch, care pare a fi fata, este destul de bine pregatit si analizat la subiect diferit fata de ceea ce crede lumea despre fete si sport. Nu pot sa spun decat felicitari. Imi place cum scrii. Abia astept sa iti citesc noul articol.

  2. Lucian says:

    Speram la mai multe seri ca cea de ieri 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: