Astra caută portar

Cea mai neplăcută veste din cantonamentul austriac pentru astrali este faptul că portarul care a dus greul sezonul trecut, Cătălin Grigore, a suferit o accidentare pe care o pot numi drept „horror”: ruptură de ligamente. Catalogată drept una dintre cele mai serioase accidentari pe care un fotbalist, în general, şi un portar, în particular, le poate avea, ruptura de ligamente necesită şi un timp îndelungat de recuperare. După spusele oficialilor Astrei, se pare că nu se va putea conta pe Grigore în turul sezonului ce stă să înceapă, 2011/2012. Astfel, managerul Florin Prunea s-a pus pe căutat soluţii, evident fiind faptul că o echipă care îşi propune să ocupe un loc fruntaş în Liga I şi să joace un fotbal plăcut ochiului nu poate sta într-un singur portar, Cezar Lungu. Şi acela, transferat de la Steaua…II. Aşadar, în discuţie au apărut numele Emilian Dolha şi Mircea Bornescu.

Cine va fi "ingerul pazitor" din poarta Astrei?

Primul, despărţit cu scandal de Dinamo, al doilea preferând să îşi rezilieze contractul cu Rapid, atunci când a fost clar că pe finul lui Lucescu jr, Dani Coman, nu îl poate scoate nimeni din poartă. Din folclorul local, se pare că ambii au cerinţe salariale care ar cam sparge plafonul din 9 Mai, aşadar negocierile nu sunt deloc uşoare. Problema, în tot acest context, se afla în curtea Astrei. De ce? Dacă până acum, când se tot vorbea de o venire a unuia dintre cei doi la Ploieşti, Astra îşi permitea să le cam taie din elan în ceea ce priveşte pretenţiile salariale, ştiind că, de bine, de rău, se bazează pe Miron (la vremea respectivă) şi Grigore, acum situaţia s-a schimbat total: atât Dolha, cât şi Bornescu, îşi permit să nu scadă niciun cent din pretenţii, ştiind că ploieştenii sunt cam în groapă cu postul de portar. Vorba aia: „nu îmi daţi cât cer, bine, staţi doar într-un portar, dacă vă ţine!” Bine, pe partea cealaltă, oficialii din 9 Mai ar putea şi ei să apeleze la un tertip, gen „arătatul pisicii”, adică la tratativele cu fiecare din cei doi, să zică ceva de genu’: „Păi…ştii…Dolha (Bornescu) cere mai puţin cu 10% decât tine, deci…”. Aşa că talentele de negociatori ale conducătorilor Astrei ar face bine să se manifeste extrem…

8 Responses to Astra caută portar

 1. Tiberiu says:

  pentru noi, astra NU EXISTA

  • Dupa cum singur ati si afirmat, intr-un coment anterior, saitul aceste se numeste „sportul prahovean”. Asadar trebuie abordate subiecte despre toate echipele prahovene. Nu trebuie sa fiti suporter al Astrei neaparat, fiecare cu dragostea lui, nu?:)

  • far cry says:

   Bai TIBERIU, sa-i spui cui vrei ca nu exista Astra ptr tine ! Du-te la Petrolul echipa care se poate salva de la retrogradare doar cu licenta , ca Sportul Studentesc !!!

   • SportulPh says:

    Draga Far Cry te-as ruga sa ai un limbaj decent la adresa celor care posteaza dar si la adresa celor care comenteaza. Sincer cred ca ai putea sa transmiti ceea ce doresti si fara sa fii trivial, fara sa folosesti un limbaj de cartier sau fara sa te dai „balena in galeata” folosind cuvinte pompoase. Chiar nu as dori sa transform acest blog intr-o vesnica lupta intre Petrolul si Astra pentru ca nu isi are rostul. Fiind încă o echipa prahoveana Astra are si ea partea ei de mediatizare. Oricum inca odata te-as ruga sa pastram un gram de decenta pentru ca nu suntem la tribunal sau la piata sa ne balacarim aiurea. Sper ca m-am facut inteles. Numai bine!

 2. far cry says:

  Bornescu este mult mai bun decat Dolha…

  • Personal, sunt de aceeasi parere. Dolha e inconstant si gafeur. Bornescu are mai multa siguranta in interventii, nu mi s-a parut ca ar avea probleme la suturile de la distanta (cum are Tatarusanu, de ex) si are si reflexe destul de bune. De urmarit…

 3. Tiberiu says:

  de unde atata echipa prahoveana? la anu gata, se muta. pa, si la revedere.

  • In opinia mea, o sa joace cel putin inca un sezon jumatate la Ploiesti. Nu consider ca un stadion de 14.000 de locuri, cum vrea Niculae sa faca la Giurgiu, poate fi predat la cheie in doar 12 luni. Asadar, eu cred ca in returul sezonului 2012/2013, daca este posibil din punct de vedere regulamentar, Astra se va muta si sportiv, la Giurgiu, nu numai cu sediul social, deja schimbat de anul trecut. Atata timp, insa, cat reprezinta judetul Prahova si orasul Ploiesti, nu ma supara cu absolut nimic:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: