Chimia Brazi in Liga II: 51% şanse

După cum toată lumea conectată la fotbalul prahovean ştie, Chimia Brazi a terminat ultimul sezon de Liga a III-a pe poziţia secundă, la două puncte în spatele Chindiei Târgovişte. Că obiectivul echipei a fost exact invers, şi anume promovarea, e altă gâscă în altă traistă.

Teoretic, Chindia ar trebui să evolueze, în sezonul viitor, în Liga a II-a, din postura de câştigătoare a seriei a treia a Ligii a III-a. Practic, se va decide pe 30 iunie. Atât soarta echipei târgoviştene, cât şi a celei condusă de Lucian Rădulescu. Cvasicunoscute fiind problemele Chindiei cu licenţierea, directorul executiv al Chimiei trage speranţe că echipa sa va reprezenta, totuşi, Prahova în Liga a II-a. Eu îmi permit să fiu mai optimist şi prezint şi motivele, în cele ce urmează.

Seria I a Ligii secunde are, deocamdată, trei locuri vacante pentru echipele ce vin din “C”: FCM Bacău, Callatis Mangalia şi Chindia Târgovişte (în cazul în care se decide că dâmboviţenii au drept de promovare; personal, mă îndoiesc, situaţia celor de la Năvodari, cu care se tot face comparaţie, e cu totul alta). Tot la “new entries pe 2011-2012″ vor figura Unirea Urziceni şi Victoria Brăneşti, ca retrogradate din Liga I. Dacă în cazul Braneştiului încă nu mă pot pronunţa asupra viitorului echipei, soarta Unirii este pecetluită demult, echipa fiind desfiinţată complet. Rezultă alt loc vacant în Seria I a Ligii a II-a. De aici încolo, pentru a ieşi numărul de echipe, sunt alte două posibilităţi: ori FRF salvează o echipă proaspăt căzută în “C”, ori invită o alta din al treilea eşalon în “B”.

Prima variantă le-ar viza ori pe Steaua II ori pe ACU Arad. Gigi Becali deja a desfiinţat echipa a doua a Stelei, considerând că reprezintă o cheltuială nejustificată, atâta timp cât niciun jucător nu a făcut saltul la echipa mare (parţial, sunt de acord). De cealaltă parte, Geta Onu, “doamna de fier” a clubului arădean s-a declarat mai mult decât dispusă să evolueze în Liga a III-a, punând la cale o strategie centrată pe tineri fotbalişti, din zonă, care să crească şi să ajungă la o anumită maturitate fotbalistică, ce le-ar permite iar promovarea. Aşadar, ambele variante pică, mai mult ca sigur, după părerea mea. Astfel, rămâne soluţia ca o echipă de Liga a III-a să fie invitată să participe în eşalonul secund. Şi ajung unde voiam: Chimia Brazi are cea mai bună linie de clasament nu numai dintre primele trei serii estice de “C” (pe principiul după care se alcătuieşte seria I a Ligii a II-a), ci din toate cele şase! Dintre echipele clasate pe locul secund, în fiecare serie de “C”, Chimia are cel mai mare punctaj şi cel mai bun golaveraj!

Cam astea sunt motivele care ma fac pe mine să cred că sunt şanse destul de mari în dreptul Chimiei Brazi să evolueze în Liga a II-a în sezonul competiţional 2011-2012. Asta dacă se va dori cu adevărat acest lucru, evident…

2 Responses to Chimia Brazi in Liga II: 512 şanse

  1. Tiberiu says:

    Am fost la cateva meciuri la chimia returul asta, si mi-a placum mult echipamentul lor. Cine ma poate ajuta sa fac si eu rost de unul?

    • Chimia a renuntat la echipamentul Lotto, la inceputul sezonului tocmai incheiat, preferand un contract mai avantajos cu olandezii de la Masita, firma care ii imbraca si pe campionii Romaniei de la Otelul Galati. In legatura cu o posibila achizitionare a unui echipament asemanator cu cel al Chimiei, te pot ajuta doar cu datele de contact ale MASITA Romania: mobil: 0733.638383, Str. Nicopole nr. 48 B, Brasov, judetul Brasov, email: george@masita.ro, http://masita.web-romania.ro. Contacteaza-i si vezi ce raspuns o sa iti dea. Mai ai o sansa la un meci al Chimiei in viitorul sezon. Contactezi un oficial si pur si simplu ii zici ca esti dispus sa platesti pentru un rand de echipament original, ca al lor. Succes!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: