Comunicat CJA

Comisia Judeteana a Arbitrilor Prahova isi exprima totala indignare si, in acelasi timp,  ingrijorarea cu privire la ceea ce s-a intamplat, marti, 18.05.2010, la jocul Progresul Bucov – Tricolor Varnita, din cadrul semifinalelor Cupei Romaniei (faza judeteana), disputat pe stadionul “Prahova”, din Ploiesti. Astfel, partida a fost intrerupta, in minutul 43, dupa ce arbitrul Valentin Marinica a fost lovit, cu bestialitate, de catre doi “fotbalisti” ai echipei din Varnita. Daca, pana acum, arbitrii erau loviti de catre niste huligani rataciti pe terenul de fotbal, ceea ce s-a intamplat la acest joc este de domeniul incredibilului, cel putin pentru noi, cei care consideram ca sportul rege ar trebui sa fie un spectacol, un prilej de relaxare, atat pentru jucatori, cat si pentru spectatori, nu un motiv de razboi! Iata, insa, ca aceasta semifinala de Cupa Romaniei, faza judeteana, a mai consemnat o premiera fotbalistica, negativa, din pacate.

Unul dintre cei doi care au lovit arbitrul, “domnul” Cristian Constantin, in viata de zi cu zi, “isi desfasoara activitatea în interesul cetăţenilor, al comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi în executarea legii.” (conform Legii 550/2004 privind functionarea Jandarmeriei Romane), fiind jandarm in cadrul Gruparii Mobile “Matei Basarab”, din Ploiesti!! Acest om este platit din banii nostri, deci si ai parintilor lui Valentin Marinica, iar drept rasplata, el le-a trimis copilul pe un pat de spital!

Am tot tras semnale de alarma impotriva escaladarii violentei, am intentat procese penale celor care au lovit arbitri (in acest moment sunt cateva pe rol), dar, daca si cei de la care asteptam sa ne apere au ajuns sa dea in noi, ne intrebam ce sens mai are activitatea pe care o desfasuram si daca mai are vreun rost sa convingem copiii sa faca sport, venind la arbitraj, pentru a deveni “saci de box” pentru toti descreieratii?

Am mai spus-o – si o repetam -, nu avem nimic cu echipele sau cu cei care isi desfasoara onest activitatea, dar suntem si vom fi total impotriva huliganilor care isi bat joc de imaginea fotbalului prahovean.

In acest sens, Comisia Judeteana a Arbitrilor il va sustine pe Valentin Marinica in demersul sau de  a-i actiona in judecata pe cei care l-au lovit. Totodata, urmeaza sa inaintam o adresa catre Jandarmeria Romana, in vederea sanctionarii “domnului” Cristian Constantin.

In final, salutam decizia Comisiei de Disciplina a Asociatiei Judetene de Fotbal de excludere din fenomenul fotbalistic a celor vinovati, avand convingerea ca, prin mentinerea acestor masuri, fotbalul prahovean se va curata de “uscaturi”.

Presedinte CJA Prahova,
Cristian Nica

4 Responses to Comunicat CJA

 1. ionut says:

  asta e decizia finala?

 2. Anonim says:

  Ha!k tot au ramas in campionat ba chiar akm sunt in liga B :P:P:P

  • SportulPh says:

   „Ba” presupun ca te referi cand vorbesti la adresa mea. Iti spun doar atat comentariile de genul asta pe viitor vor fi ignorate. Daca ti se arata respect moral este frumos sa arati si tu la randul tau RESPECT. Cred ca nu este nevoie sa te invat eu ceea ce este respectul. Numai bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: