Petrolul se impune în derby-ul prahovean

Dacă în primul act al acestui derby judeţean, Petrolul a reuşit o victorie la scor 5-1 şi un spectacol pe măsură, iată că după ridicarea cortinei, în actul II, elevii lui Florin Stăncioiu au venit la Ploieşti să producă încă o surpriză după cea de etapa trecută când au reuşit relansarea campionatului după victoria în compania liderului din Brăneşti.

Acesta declara înaintea partidei: „Noi venim să jucăm şi să ne apărăm şansele. Avem un moral bun, iar în faţa echipelor cotate mai bine am avut întotdeauna o evoluţie bună. Petrolul are prima şansă, este o echipă care luptă la promvare însă noi ne vom vinde scump pielea”.

Trupa lui Răchită avea nevoie neaparat de vitorie, pentru a se păstra în „plasa” locului 2, un loc izbăvitor, cel care aduce automat „calificarea” în Liga lui Mitică. Fără aportul lui Pompiliu Stoica, cel care a fost suspendat această etapă pentru cumul de cartonaşe, Petrolul a început prudent jocul şi a reuşit să marcheze primul gol abia în minutul 33 după o gravă greşeală a portarului Anghelache cel care a scăpat mingea în propia poartă după o centrare venită de pe extrema stânga din gheata lui Mihai Tudor.

Tricolorul a încercat, şi s-a zbătut intens pe contraatac, mizând în special pe experienţa căpitanului Marius Vişan cel care a fost vioara I la majoritatea fazelor periculoase create de echipa sa. Totuşi umbra lui Vişan din acest meci, petrolistul Bozga s-a achitat cu brio de misiunea avută şi l-a blocat pe Vişan aproape de fiecare dată, iar când acesta a trecut de el, colegii l-au dublat excelent.

Repriza a II-a a consfinţit victoria Petrolului care a mai marcat de 2 ori prin Budescu, prima dată în minutul 60 după o neînţelegere a apărătorilor centrali ai echipei oaspete, şi în minutul 79 după o centrare excelentă a căpitanului Cr. Vlad venită de pe partea stângă.

Totuşi Budescu care după părerea mea a fost unul dintre cei mai buni oameni din echipa sa, şi după primul gol a intrat în conflict cu câţiva suporteri de la tribuna I făcându-le acestora semne să tacă (nu prea înteleg de ce ?!?!?) şi s-a împăcat cu aceştia după golul 2 salutându-i pe aceştia asemeni unui toreador care dă lovitura de graţie.

Arbitrii acestei întâlniri au fost la centru Marius Bocăneală din Galaţi secondat la cele două linii de colegii săi Adrian Midişan din Constanţa şi Lorant Szanto din Târgu Mureş.

Prin această victorie Petrolul se menţine pe locul 3 la 2 puncte de echipele Sportul Studenţesc şi Victoria Brăneşti aceasta având un meci mai puţin disputat. Galeria Petrolului a fost de asemenea la înălţime iar în sectorul în care am stat eu, la tribuna era un petrolist convins si cu un pusti de 4-5 ani cel mult care acum ,,urla,, ca un lupică dar sigur va deveni un adevărat LUP GALBEN atunci când va creşte mare!

Iată şi câteva imagini de la joc:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: