Bucuria de a fi suporter!

În familie tatăl meu era un microbist convins. Asculta la Radio România Actualităţi emisiunea Fotbal Minut cu Minut în care transmisia era asigurată prin telefon, iar când se marca un gol auzeai, Ploiestiul, Galatiul, Constanta, Bistriţa… De la el am învăţat să fiu un suporter al fotbalului în primul rând şi mai apoi un suporter al echipei de fotbal locale FC Petrolul Ploieşti.

Am început să mă duc la stadion prin 1993 pe la o vârstă fragedă, singur fără ca cineva din familia mea să vină cu mine. Tatăl meu m-a dus o singură dată la stadion când aveam vreo 9 ani şi de atunci tânjeam practic să pot să mă duc pe stadion. Toti copii de la bloc se strângeau cu steguleţe, cu fulare, unii chiar cu un steag foarte mare şi se duceau la stadion şi cântau şi urlau cât îi ţineau plămânii HAI PETROLUL.

Şi am început să mă duc singur pe Ilie Oană iar prima oară am fost în anul 1993 la un meci pe care echipa noastră îl susţinea în compania FC Braşov. Din câte îmi aduc eu aminte am câştigat cu 3-0. Fief , pe străzile Ploieştiului… sarbătoare şi toată lumea ne întreba pe stradă ce a făcut Petrolul… Zafiris, Leahu, Bălăceanu, Zmoleanu, Catinca, Răchită, Preda, Pârlog, Tavi Grigore erau câteva din numele care alcătuiau atunci echipa Petrolului, şi erau primite cu urale ale întregului stadion în momentul în care se auzeau rostite în difuzoare.

Iată că la 10 ani după aceea Petrolul retrograda… şi bucuria de a mai vedea echipa noastră disputând meciuri în compania echipelor mari pe bătrâna nostra arenă avea să ne fie umbrită de sezoanele în care Petrolul se scălda în umbra mediocrităţii. Fie din cauza conducerii, fie din cauza antrenorului, fie din cauza poate şi a jucătorilor Petrolul s-a zbătut timp de 6 ani în mocirla … iar bucuria aceea nebună pe care o simţeam când mă duceam la meciuri dispăruse după primul an în care am realizat că nu se vrea performanţă.

Acum cu Vivi la timonă s-a demonstrat faptul că atunci când doreşti să fii acolo, unde meriţi, TOTUL ESTE POSIBIL… şi încă 7 etape ne mai desparte de fieful Ligii I. 7 etape care trebuiesc tratate ca nişte finale, la fel ca cea din 1995 când acel Petrolul magistral antrenat de Ion Marin… învingea formaţia Rapidului, iar Vivi aducea cupa la Ploieşti scoţându-ne pe străzi, aducându-ne o bucurie, făcându-ne mândrii că suntem PLOIEŞTENI.

Acum Petrolul se bate cu încă 3 echipe (Sportul, Săgeata Stejarul şi FC Snagov) in cea mai aprigă confruntare de până acum din Liga a II-a. Le despart doar 4 puncte pe aceste 4 combatante, pentru un loc în Liga Granzilor.

Sper ca la sfârşitul campionatului să putem ieşi din nou în stradă şi să ne bucurăm împreună, pentru promovarea echipei fanion a oraşului. Bucuria de a fi suporter mi-a revenit din ce în ce mai aprig. Dorul de performanţă a trezit din nou acea bucurie de a merge pe stadion şi de face parte din cel de-al XII-lea jucător al echipei. Hai Petrolul spre o mult aşteptată promovare.

One Response to Bucuria de a fi suporter!

  1. Cand eram mic ascultam transmisia de la radio cu urechea lipita de receptor..si la fiecare schimbare de scor fugeam si-mi anuntam tatal.
    Eu am fost mai norocosLa noi si tatal meu m-a dus prima oara la stadion in 1990 la un derby Petrolul – Steaua incheiat 1-1. La noi tin minte ca juca Panait, galeria era la tr. 2 (noi stand la tr. 1) si inainte de inceputul meciului pe stadion s-a strigat „Jos Iliescu” (in 1990!) 🙂
    Anul asta nu-mi fac sperante de promovare si nici nu sunt entuziasmat de aceasta posibilitate, iar faptul ca Bercea&Luca vor ramane in continuare la echipa si din vara imi sta ca un ghimpe in inima. Sincer preferam atmosfera din Liga a 3-a din perioada F.C. Ploiesti, cand meci de meci aia 500-800 de oameni cato veneam la stadion ne rupeam plamanii pentru echipa noastra!
    Sa auzim numai de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: