Regulament – Teren neregulamentar

Articolul 44 – Teren de joc neregulamentar

1. Terenul de joc este neregulamentar în următoarele situaţii:

a) gardul împrejmuitor este deteriorat sau lipseşte;
b) nu este marcat sau este marcat neregulamentar;
c) lipsesc sau sunt deteriorate ori neregulamentare porţile, plasele sau steagurile de colţ;

2. În situaţia în care echipa organizatoare nu remediază deficienţele arătate la art. 44.1 în maxim 30 de minute de la ora oficială de începere, jocul nu se va mai disputa, iar echipa în cauză va fi sancţionată cu pierderea jocului prin forfait. Termenul de 30 de minute se aplică şi în cazul în care deficienşele arătate anterior apar după începerea jocului, fiind calculat de la momentul întreruperii jocului de către arbitru.

3. Acest termen nu poate fi cumulat cu cel acordat pentru asigurarea asistenţei medicale.
4. Arbitrii sunt obligaţi să nu înceapă sau să nu continue jocurile atunci când terenurile de joc prezintă una sau mai multe dintre deficienţele menţionate la art. 44.1.

Deci domnilor dacă vreunul din terenurile pe care disputaţi jocurile vi se par a se încadra la acest text de regulament puteţi face o contestaţie care poate fi dovedită cu fotografii cel mai simplu şi dacă contestaţia se va considera fondată veţi câştiga jocul la masa verde. Este totuşi posibil ca să vă luptaţi cu morile de vânt si ca contestaţia dumneavoastră să fie consideraţă nefondată şi astfel să vă luptaţi cu morile de vânt…

4 Responses to Regulament – Teren neregulamentar

 1. Ionut Dinu says:

  Este foarte interesanta aceasta idee, dar nu cred ca veti gasi 5 terenuri ce pot fi omologate in aceaste serii, chiar daca eliminam tribunele, gardurile.. etc, ramane suprafata de joc, care in cele mai multe cazuri….

  Va recomand sa gasiti 3 stadioane in categoria ff bune, in ligile B si C

  • SportulPh says:

   Acum depinde ce intelegeti dumneavoastra prin cuvantul bune.
   Un exemplu este stadionul de la Valea Calugareasca, un al doilea exemplu este stadionul „Prahova” pe care isi disputa meciurile echipa de fotbal Astra II Ploiesti, un al treilea exemplu este terenul Minerul din Filipesti de Targ, plus terenul de la Valeni, Lipanesti, Izvoarele, Pleasa, Albesti si exemplele pot continua.
   Pentru mine un teren de fotbal decent il reprezinta un teren cu gard din plasa, cu cabine de vestiare pentru arbitrii si pentru jucatorii ambelor formatii unde sa te adapostesti de vant cat de cat.
   La exemple negative pot enumera… mult mai multe terenuri…

   Eu zic ca daca se vrea ceva cu adevarat se face… Dar eu cred ca se merge mai mult pe cantitate decat pe calitate si din pacate de aici avem atati „folbalisti” care nu au nici o treaba cu sportul rege… si care se cred D-zeu in ograda lor si lovesc arbitrii si chiar jucatorii echipei adverse pentru a ii intimida. In etapa aceasta pascala doi arbitrii au fost loviti la jocurile de Liga A, Amoraritei la Baltesti si Banu Bogdan la Brebu, nu mai am nici o pretentie fata de fotbalul mic. De ce pentru ca nu se iau masurile care trebuiesc si probabil se arunca vina de la unu la altul… arbitrii sunt de vina sau jucatorii sunt de vina.

   • Ionut Dinu says:

    Perfect adevarat, dar nu se poate face comparatie intre Minerul si Albesti, dar sunt deacord ca toate celelate asa zise ”Baze sportive”, ”terenuri” sa fie scoase din circuitele competitionale indiferent de nivelul valoric.

   • SportulPh says:

    Asa este dumneavoastra aveti perfecta dreptate cand spuneti ca nu se poate face comparatie intre Minerul si terenul de la Albesti, dar fata de ceea ce era inainte la Albesti si ceea ce s-a facut in ultimul timp la Albesti cred ca progresul este evident. Ceea ce doresc sa evidentiez este faptul ca daca se doreste cu adevarat sa se faca ceva se poate face. Stadionul echipei din Dumbrava este un alt exemplu fata de ceea ce era inainte si ceea ce este acum. Pacat de acel stadion ca nu mai are o echipa care isi poate disputa jocurile acolo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: