CJA ne informează

Zilele trecute, scoala organizata de Comisia Judeteana a Arbitrilor Prahova a scos o noua promotie de cavaleri ai fluierului. Astfel, dupa ce au urmat, saptamanal, cursurile predate de actuali si fosti arbitri prahoveni de nivel national, in perioada 12 octombrie – 22 februarie, si in urma probelor teoretice si practice, aproape 60 de tineri asteapta emiterea deciziei prin care vor deveni arbitri. Cu acestia CJA Prahova  stabileste noi recorduri, numarul cavalerilor fluierului ajungand la aproximativ 220, dintre care 14 sunt fete, dovedind, totodata, ca arbitrajul prahovean se afla pe drumul cel bun. Si asta in conditiile in care, de curand, au fost scosi din evidente 30 de arbitri, pentru diverse abateri (lipsa de activitate, neprezentare la jocuri etc).

 * Pe data de 11 martie, incepand cu ora 14:00, in cadrul fiecarei Asociaţii Judeţene de Fotbal/AMFB, a avut loc examenul de promovare pentru categoria I organizat de catre Comisia Centrala a Arbitrilor, cu sprijinul Comisiilor Judetene.

Subiectele vor fi unice şi stabilite de catre CCA (20 întrebări; timpul de răspuns – 1 oră; nota minima – 7.00), urmand a fi transmise in ziua examenului prin fax sau e-mail.

La acest examen judetul nostru va fi reprezentat de 7 arbitri: 6 fete (Iulia Burlan, Aura Pana, Andreea Popa, Adelina Valcu, Diana Florea, Gabriela Bucur) si 1 baiat (Valentin Marinica). Interesant este ca anul trecut, cand toti prahovenii au obtinut note peste 9, raportul a fost invers, 6 baieti si o fata.

 * Vineri, 12 martie, tanarul arbitru prahovean, a debutat Mihai Amoraritei, la un joc de Liga a III-a. Acesta a fost delegat sa conduca partida dintre FC Caracal si CS Juventus Bascov, (seria a IV-a), urmand a fi ajutat la cele doua linii tot de prahoveni, Emil Bozieru si Adrian Nita. Observator pentru arbitri este fostul asistent de divizia A, Stefan Poenaru (Ilfov), iar observator de joc, Emil Tudor (Targoviste).

 * Astazi, 13 martie, a avut loc retestarea arbitrilor prahoveni din campionatul judetean, care nu au reusit sa treaca de proba fizica sau de cea scrisa, precum si a celor care nu s-au prezentat la testarea din luna februarie. Programul este urmatorul:

– testarea fízica – ora 10:00, Sala Sporturilor Olimpia;
– testarea teoretica – ora 12:00, Scoala Rares Voda.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: