Un nou început!

Astăzi fluieraşii şi stegarii din judeţul nostru au susţinut probele fizice cât şi teoretice pentru a putea arbitra în returul campionatului judeţean care stă să înceapă săptămâna viitoare cu jocurile de Cupa României. Pentru arbitrii probele fizice au fost un chin deoarece acestea s-au desfăşurat prin parcul de la Sala Sporturilor Olimpia, pe bitumul care a fost acoperit partial de zăpadă şi gheaţa. Testul teoretic s-a desfăşurat la o şcoala Petru Rareş din Ploieşti şi a constat într-un test de 10 întrebări.

După susţinerea acestor probe, arbitrii prahoveni s-au deplasat cu mic cu mare la Sala Sindicatelor din Ploieşti unde s-a desfăşurat o şedinţă comună la care au fost invitaţi şi observatorii. Cei prezenţi la această şedinţă, în număr de aproximativ 200 de persoane, au avut parte de o surpriză plăcută din partea preşedintelui CJA Prahova, acesta avându-i ca invitaţi de onoare pe Alexandru Tudor şi pe Aurel Oniţa ambii făcând parte din brigada care va oficia la Mediaş, la partida pe care formaţia locală Gaz Metan o va sustine în compania formaţiei antrenată de Marius Lăcătuş, FC Vaslui.

Invitaţii de onoare, au vorbit pe rând în faţa „plenului” timp de aproape 30 de minute, Tudor despre importanţa uniformizarii deciziilor în joc, dar şi de elementul cel mai important într-o brigadă de arbitrii şi anume colaborarea, iar Oniţa despre importanţa arbitrului asistent.

Sperăm că vizita imprevizibilă făcută de cei doi arbitrii, care sunt printre cei mai buni arbitrii la ora actuală pe plan intern, să-i motiveze pe arbitrii prahoveni pentru a le călca pe urme acestora, să fie imparţiali şi să aplice cât mai bine Legile Jocului pe terenul de joc, pe „covorul” căruia se desfăşoară activitatea fotbalistică prahoveană la nivel judeţean.

Sursa foto: Dragos Trestioreanu si CJA

Scoala de arbitri
Dupa ce, sâmbătă, au avut ocazia să-i cunoască pe Alexandru Tudor si Aurel Oniţa, elevii şcolii vor mai avea o surpriză plăcută. Astfel, luni, 22 februarie, la ultimul curs dinaintea examenului de absolvire, va participa şi proaspătul posesor al licenţei « PRO », fostul fotbalist şi antrenor al echipei Petrolul Ploieşti, Eusebiu Tudor. Actualul antrenor al Chimiei Brazi a acceptat invitaţia Comisiei Judeţene a Arbitrilor de ale vorbi viitorilor cavaleri ai fluierului despre relaţia antrenor – jucător – arbitru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: