A început şcoala

Marţi, 12 octombrie, la sediul AJF, a avut loc deschiderea oficiala a cursurilor unei noi scoli de arbitri organizate de CJA Prahova. Aceasta este a treia scoala organizata de Comisia Judeteana a Arbitrilor de cand presedinte al acesteia este cel mai bun arbitru asistent din Romania, purtatorul ecusonului FIFA, Cristian Nica. Dupa rezultatele foarte bune obtinute cu primele doua scoli, in urma carora Colegiul Prahova a primit in randul sau peste 100 de noi tineri arbitri, sunt sperante foarte mari ca si aceasta noua scoala va fi o reusita. Aceste sperante sunt legate si de numarul extrem de mare de cereri de inscriere, lucru care a dus la organizarea scolii in doua centre: Ploiesti si Campina. De altfel, aseara, sala a fost neincapatoare pentru cei 50 de tineri (dintre care 6 fete) care au tinut sa fie prezenti la deschiderea oficiala a cursurilor.

Pana acum s-au inscris peste 80 de aspiranti la statutul de arbitru de fotbal, dar numarul lor poate creste avand in vedere ca perioada de inscriere s-a prelungit pana pe 19 octombrie.

De destinele Scolii se vor ocupa:
–         Ionut Borcan – coordonatorul Scolii
–         Valentin Dumitru – parte administrativa
–         Neculai Alexandru – responsabil zona Campina

Pe parcursul cursurilor vor fi invitati sa le explice tainele arbitrajului, tinerilor elevi,  fosti si actuali arbitri prahoveni din loturile nationale. De asemenea viitorii arbitri vor avea parte si de cateva prezente – surpriza din lumea fotbalului.

Zilele trecute, Comisia Judeteana a Arbitrilor Prahova a anuntat rezultatele examenului de  promovare pentru categoría a II-a. La acest examen, au avut dreptul sa participe tinerii cu minim sase luni de stagiu in arbitraj si cel putin 12 jocuri arbitrate. Fiecare participant a trebuit sa treaca de o proba scrisa (20 de intrebari din Legile Jocului si ROAF), nota minima fiind 7.00. Din cei 25 de participanti, au promovat 18, iar 7 au fost respinsi.  S-au remarcat, in mod deosebit, Emanuel Tincu si Diana Florea, acestia obtinand cele mai mari note: 9.70, respectiv 9.50.

Imbucurator este faptul ca in urma celor 2 promotii de arbitri, din anii 2008 si 2009, Prahova are in acest moment un numar record de 53 de arbitri cu categoría a II-a, arbitri care urmeaza a fi pregatiti pentru sustinerea examenului national de categoría I, din anul 2011. Deci, viitorul suna bine.

Joi, 15 octombrie 2009, CJA Prahova va sustine o testare fízica si una teoretica cu toti arbitrii care vor participa, la sfarsitul acestei luni (28-29 octombrie), la examenul de promovare in ligile I, II si III. De asemenea, la aceste testari vor mai participa si cativa arbitri de perspectiva din campionatul judetean. Tot in vederea examenului, pe langa sedintele tehnice de joia, CJA a hotarat sa organizeze, in fiecare zi de luni, pregatire teoretica cu aspirantii la promovarea in loturile superioare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: