“Memorialul Vasile Borcan” – Editia a II-a

Astazi 10 iulie 2009 cu începere de la ora 10 pe stadionul Chimia din Brazi v-a avea loc a II-a ediţie a memorialului „Vasile Borcan” cel care a fost ani de-a rândul în jurul echipei de pe lângă combinat în calitate de jucător, antrenor, preşedinte al acestui club. S-a născut la 8 iulie 1951 şi a decedat în anul 2006 pe data de 9 iunie 2006, fiind căpitanul echipei în momentul în care s-a realizat prima promovare a Chimiei în liga secundă.

Ionuţ Borcan câteva cuvinte despre tatal său: „Despre tatal meu pot spune multe… Pentru mine a fost un model, in viata. M-a invatat sa respect pentru a fii respectat. Mi-a fost tata, prieten si frate. Boala pentru fotbal de la el o am. A trait pentru fotbal, iar Chimia a fost viata lui! De mic m-a luat pe stadion, la jocurile echipei pe care a iubit-o … poate mai mult decat pe mama! Ma bucur ca oamenii din conducerea Chimiei nu l-au uitat pe cel ce a fost jucator, antrenor si presedinte … pe cel care, din postura de capitan, si-a condus echipa spre cea mai mare performanta, de pana atunci, din istoria clubului, prima promovare in divizia B (1978 – anul in care eu m-am nascut).

Cea de-a doua promovare s-a realizat in anul in care tatal meu a plecat dintre noi – 2006. Din pacate, n-a mai apucat sa-si vada echipa jucand, pentru a doua oara, in cel de-al doilea esalon.
Permanentizarea „Memorialului Vasile Borcan” si schimbarea denumirii stadionului (deocamdata la faza de intentie) reprezinta dovada recunoasterii a ceea ce tatal meu a facut pentru acest club, aratind ca cei de la Chimia Brazi stiu sa-si respecte valorile, pastrandu-le vie memoria.  Le multumesc, in numele familiei, si le doresc sa readuca echipa acolo unde tatal meu si-ar fii dorit sa o vada.”
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Meciurile si delegarile arbitrilor:

Petrolul Berca – AFC Filipesti de Pădure
A:    Andrei Antonie (Breaza)
As1: Valentin Dumitru (Gherghita)
As2: Bogdan Bucur (Ploiesti)

Chimia Brazi – Partizani Merei
A:    Ionut Neagu (Gorgota)
As1: Ionut Borcan (Ploiesti)
As2: Ciprian Geambazu (Busteni)

Finala mică:
A:    Andrei Antonie (Breaza)
As1: Valentin Dumitru (Gherghita)
As2: Bogdan Bucur (Ploiesti)

Finala mare:
A:    Ionut Neagu (Gorgota)
As1: Ciprian Geambazu (Busteni)
As2: Valentin Dumitru (Gherghita)

Meciurile se dispută în sistem eliminatoriu, finala mică urmând a o juca echipele perdante, iar finala mare cum e şi normal de altfel echipele câştigătoare. În caz de egalitate câştigătoarea v-a fi desemnată în urma loviturilor de departajare.

Nota: Poza de mai sus este cea aplicata pe monumentul funerar de la mormantul celui ce a fost Vasile Borcan. Pe fundal este stadionul Chimia, iar in stanga (sus) emblema echipei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: