Scandalul juniorilor

Multora dintre noi când eram mici ne plăcea să ne facem poliţişti, aviatori, şi un copil care apărea într-o reclamă TV dorea chiar să se facă pensionar. Totuşi în proporţie de 95 la sută din populaţia de copii de sex masculin au lovit cel puţin odată o minge comparându-se cu Gică Hagi, Gică Popescu, Dan Petrescu, Florin Răducioiu, Ilie Dumitrescu, Dorinel Munteanu, Bogdan Stelea cei din generaţia de aur, sau cu Adrian Mutu, Cristian Chivu, Răzvan Raţ, Ciprian Marica, Bogdan Lobonţ din generaţia actuală.

Şi să zicem ca 50% din majoritatea mai sus amintită poate au lovit cu piciorul mingea sub îndrumarea unui antrenor. Să fii copil de 9 sau 10 ani să începi o carieră de fotbalist să ştiţi că nu este chiar uşor. Trebuie să sacrifici multe ca să ajungi acolo sus. Dacă nu faci sacrificiile care trebuiesc şi încerci să le faci cu jumătăţi de măsură, totul se va întoarce împotriva ta. Deci ori te ţii de treabă ori te laşi.

Ajungem la vârsta critică pentru un fotbalist cea de 17 sau 18 ani. Este o vârstă la care majoritatea jucătorilor buni se pierd. Dau cu năsucul de bani, distracţie, şi multe alte tentaţii care apar odată cu banii câştigaţi din fotbal dar şi cu fiţele de fotbalist. Cei care sunt totuşi cu calităţi vor reuşi, cei care umblă cu jumătăţi de măsură sau care sunt ţinuţi în echipă de tăticu sau de mămica se vor curăţa.

Totuşi sunt mulţi copii talentaţi cărora nu li se dau şansa să demonstreze ceea ce ştiu. Le pun piedică conducătorii cei care îi ameninţă pe părinţi că li se vor suspenda copilul fotbalist dacă nu vor semna prelungirea de contract, sau că dacă vor să plece trebuie să achite o sumă imensă ca indemnizaţie de formare. Preşedintele Petrolului a cerut juniorilor să semneze cu Chimia Brazi decât să îi lase sub comanda lui Valeriu Răchită cel care s-a mai implicat încă odată să construiască o echipa a ploieştenilor şi pentru ploieşteni.

Şi totuşi dacă pleacă de sub tutela clubului poate fi suspendat. Precedentul îl constitue cazul fotbalistului Popa Andrei care a plecat de la SC FC Petrolul Ploieşti la nou înfiinţata CSM Ploieşti şi a fost suspendat de către AJF Prahova mai exact de Silviu Crângaşu fostul şi actualul preşedinte, care a fost dat în judecată de părintele acestuia.

Interesant este că acest copil, pentru că dacă il priveşti este doar un copil, este arbitru de fotbal în curtea AJF şi din câte am auzit este un arbtru destul de bunicel pentru înălţimea pe care o are. Interesant este de urmărit cum se va termina cred acest ultim scandal în care mai este implicat presedintele AJF.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: