Cetatea Coada Izvor şi Unirea Teleajen în Liga B Prahova

Pe o vreme numai bună pentru a disputa un meci de fotbal, pe stadionul Petrolul din Baicoi, sâmbătă 25.05.2010, s-au întâlnit echipele Cetatea Coada Izvor (locul 2 din Liga C Prahova Seria Ploieşti Teritoriu) si AS Mislea (locul 3 din Liga C Prahova Seria Slănic) într-un joc ce a contat pentru barajul de promovare ce asigura un loc în Liga B.

Conform regulamentului în această dispută trebuiau sa joace echipele aflate pe locul 2 din seriile de Liga C, iar în Seria Slănic, pe locul 2 s-a clasat a 2-a echipă a clubului CS Băneşti-Urleta care nu a avut însă drept de promovare aşa că locul acesteia a fost luat de echipa ce se afla pe următorul loc în clasament şi anume AS Mislea. Echipa Cetatea Coada Izvor se află la al doilea meci de baraj pentru promovare în Liga B Prahova după cel pierdut sezonul trecut în faţa echipei Juventus Ploieşti.

Jocul a început cu 15 minute mai târziu decât ora oficială, probabil din cauza întârzierii cu care conducătorii celor două formaţii au completat raportul oficial de joc.

Dornică să îsi adjudece acest meci şi să promoveze în Liga  B Prahova, Cetatea începe mai bine acest joc şi în minutul 5, în urma unui atac la înaintaşul S. Dan, jucător care după această fază a fost înlocuit, primeşte un penalty, care este ratat însă cu seninatate.

După aceasta fază, AS Mislea parcă se trezeste din pumni şi purtaţi de o galerie frenetică la faza imediat următoare penalty-ului, mingea loveşte bara transversală a porţii apărate de Ghe. Vanghele la un sut în forţă al lui Brăiceanu.

Două minute mai târziu Mislea primeşte o lovitură liberă indirectă de la aproximativ 6 m de linia porţii adverse, din interiorul careului, dar aceasta lovitură este trimisă undeva în mărăcinii din spatele porţii echipei din localitatea Coada Izvor.

În min 22, Cetatea Coada Izvor reuşeşte să deschidă scorul pe tabela de marcaj dintr-o lovitura libera directa executată cu efect de M. Dinu, care a beneficiat şi de aportul apărătorului buturilor adverse, Geantă cel care a iesit hazardat şi a fost surprins de execuţia mijlocaşului.

Scorul se putea majora dacă jucătorul cu numărul 10, de la echipa din Coada Izvor, C. Vanghele trecea de portar şi înscria, în loc să simuleze un fault în suprafaţa de pedeapsă adversă. Arbitrul Oprea, foarte aproape, de fază l-a avertizat prompt pe acesta, dictând o lovitură liberă indirectă în favoarea echipei din Mislea.

Prima repriză ia sfârşit, Cetatea intrând la cabine cu un avantaj fragil de 1-0, iar repriza a doua se anunţa a fi una extrem de interesantă şi deschisă.

Totusi de la cabina au iesit 2 echipe parcă resemnate de scorul înregistrat pe tabelă, cu o echipă Mislea încapabila sa ajunga la poarta adversă, şi cu Cetatea care astepta la cutie în umbra avantajului fragil şi să contraatace de cate ori a avut ocazia.

Până la sfârşitul jocului s-au mai petrecut două faze notabile, o ratare încredibilă a aceluiasi Vanghele care  scapat, în minutul 80, singur cu portarul Geantă şi a înscris un ESEU de toată frumusetea, şi cea de II-a în minutele de prelungire când Cetatea Coada Izvor a marcat golul al doilea izbăvitor prin Sebastian Dan un gol ce le aduce liniştea şi implicit un loc în Liga B Prahova în sezonul viitor.

A fost un meci anost în cea mai mare parte de timp, un meci în care pe teren a jucat doar o singură echipă, Cetatea care mai ales în repriza a II-a a folosit viteza melcului, în timp ce adversarii AS Mislea au avut doar sclipiri anemice în atac.

O bilă foarte mare neagră aş acorda totuşi galeriei echipei din Mislea care a dat dovadă de „cei ŞAPTE ani de-acasă” înjurând ca la uşa cortului, pe toată durata partidei, mai ales brigada de arbitrii care s-a comportat la înălţime. Totuşi astfel de comportamente ar cam trebui lăsate acasă, chiar dacă se joacă la nivel înalt sau la ultimul nivel judeţean, şi ar trebui să ne bucurăm mai mult de fotbalul jucat de aceşti jucători din plăcere. Chiar a fost un „personaj” care pe durata aproape întregii reprize a II-a l-a înjurat ca la uşa cortului pe „chelul” de la tuşă, iar l-a sfârşit s-a dus să îi ceară socoteaşă acestuia. RUŞINE!

Stadion: „Petrolul” din Baicoi. Spectatori: 200. Au marcat: M. Dinu (21), S. Dan (90+2)
Cetatea: Ghe. Vanghele (90 Nicolae) – Cristea, Micu, C. Vanghele, Neagu – C. Vanghele, V. Vanghele – Anghel (5 S. Dan), M. Dinu, Moraru (73 Procopianu) – Barzoi (89 Ivan). Antrenor: Ion Gheorghe.
AS Mislea: Geanta – A. Sori, Fl. Petre, Bucura, Stoian – Anton, Neagoe, M. Petre (71 Florescu), Postolache (82 Negut), Ionescu – Braiceanu (78 Cimpoiasu). Antrenor: Vasile Păun.
Arbitri: Ovidiu Oprea 8 (Ploieşti) – Valentin Dumitru 8 (Gherghiţa), Emil Mateescu 8 (Ploieşti). Observatori AJF: Viorel Badea pentru arbitraj şi Stelian Achimescu pentru joc (ambii Ploieşti).

În celălalt joc disputat la Urlaţi, echipa Unirea Teleajen, Seria Ploieşti Municipiu, băieţii lui Talianu cum sunt recunoscuţi, au câştigat jocul cu Vulturul Zănoaga Seria Mizil cu acelaşi scor de 2-0 adjudecându-şi şi ea un loc în Liga B Prahova pentru sezonul ce urmează. Partida a fost arbitrată de Viorel Căunei (Plopeni) ajutat de Emil Bozieru (Băicoi) şi Andrei Achimescu (Ploieşti). Observatorii acestei partide au fost Teodor Negoiţă pentru joc şi Constantin Safta pentru arbitraj.

Urmează şi o galerie foto.

3 Responses to Cetatea Coada Izvor şi Unirea Teleajen în Liga B Prahova

  1. Alin says:

    Galeria echipei Mislea ar merita mai mult decat o bila neagra. Uite ce a scris C. Radu in telegraful de prahova despre galerie.

    • SportulPh says:

      Da am citit articolul lui Ciprian Radu. Acum fiecare este liber sa scrie despre ceea ce doreste, probabil datorita lipsei spectacolului fotbalistic afisat de catre cele 2 echipe pe covorul verde al terenului din Baicoi. Sau poate a fost foarte aproape de ei si a auzit literalmente ceea ce spuneau. Cert este ca si eu desi am stat o repriza langa ei am preferat sa ii ignor. Asta este tara in care traim si asta ne este mentalitatea. Din lipsa de ocupatie venim si ne refulam in locurile in care ni se permite sa ne refulam si unul din aceste locuri este chiar stadionul de fotbal din pacate.

  2. dan olteanu says:

    Va salut,
    va invit sa accesati Pagina de Sport, un blog pe tematica sportiva cu mult fotbal.
    Va astept,
    http://danolteanu.wordpress.com

Lasă un comentariu